Ελλάδα

Τέμπη: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την εθνική τραγωδία [pics,vid]

Τέμπη: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την εθνική τραγωδία [pics,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Μαζικές διαδηλώσεις με ένα αίτημα, να αποδοθεί Δικαιοσύνη

Μαζικές διαδηλώσεις με ένα αίτημα, να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών έγιναν σε όλη τη χώρα. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα και από την Κέρκυρα και τα Γιάννενα ως τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη και την Κομοτηνή ένωσαν τη φωνή τους για να διαμαρτυρηθούν για όσα έγιναν και κυρίως για όσα δεν έχουν γίνει επί δεκαετίες και είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν 57 ζωές στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι διαδηλωτές μοιράστηκαν το θυμό και την οργή τους, αλλά κυρίως μοιράστηκαν το πένθος των οικογενειών και των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους μέσα σε μια στιγμή: Όχι μια “κακιά στιγμή”, αλλά μετά από μια αλυσίδα λαθών, παραλείψεων, έργων που πληρώνονταν αλλά δεν ολοκληρώνονταν και που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησαν στην τραγωδία.

Οι κουκουλοφόροι στην Αθήνα άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ και να επιτίθενται με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις λίγο πριν από το τέλος της μεγάλης συγκέντρωσης και πορείας, στην οποία εκτιμάται ότι πήραν μέρος πάνω από 60.000 άνθρωποι. Τόσο στην Αθήνα, όσο και στις άλλες πόλεις ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή των νέων ανθρώπων- μαθητών και φοιτητών. Οι κουκουλοφόροι, ανεβαίνοντας τη Σταδίου βανδάλισαν το μνημείο των θυμάτων της Marfin, ενώ λίγο αργότερα πυρπόλησαν ένα βανάκι. Τα επεισόδια ξέσπασαν σε δύο σημεία, σχεδόν ταυτόχρονα: Στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος προς τις οδούς Ερμού και Μητροπόλεως και μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης, ενώ αργότερα απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς την Πανεπιστημίου. Στα Προπύλαια δημιουργήθηκε νέο πεδίο αντιπαράθεσης, καθώς από νωρίτερα σήμερα είχε καταληφθεί η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας και κουκουλοφόροι επιχείρησαν να μπουν μέσα και απωθήθηκαν από την αστυνομία. Η κατάσταση στην Αθήνα εκτονώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ενώ αμέσως δόθηκε νέο ραντεβού για συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις έξι το απόγευμα. Πριν από την πορεία σε προληπτικούς ελέγχους είχαν γίνει 28 προσαγωγές, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε ότι έγιναν επτά συλλήψεις κατά τα επεισόδια.
Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο