Διεθνή

Βομβιστικές απειλές στο μετρό των Βρυξελλών

Βομβιστικές απειλές στο μετρό των Βρυξελλών

Πηγή Φωτογραφίας: thestival.gr

Απειλητικό μήνυμα, γραμμένο στη ρωσική γλώσσα, εστάλη χθες στις Βρυξέλλες, αλλά, ευτυχώς, δεν υπήρξε στην πράξη κάποια επίθεση.

Απειλητικό μήνυμα, γραμμένο στη ρωσική γλώσσα, εστάλη χθες στις Βρυξέλλες, αλλά, ευτυχώς, δεν υπήρξε στην πράξη κάποια επίθεση.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε χθες βράδυ την Αστυνομία για την παραλαβή ενός email γραμμένου στα ρωσικά, το οποίο ανέφερε επίθεση στο μετρό. Η επίθεση, σύμφωνα με το μήνυμα, είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί. Μια απειλή που δεν είναι πολύ αξιόπιστη δεδομένου του επιπέδου ακρίβειας με την οποία διατυπώνεται, αλλά λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’ όψη από τις αρχές.

Σχετική έρευνα ξεκίνησε, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir, η εισαγγελία των Βρυξελλών, ενώ το Κέντρο Κρίσεων της βελγικής αστυνομίας παρακολουθεί την κατάσταση και η σιδηροδρομική αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους στο μετρό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Το Συντονιστικό Όργανο Ανάλυσης Απειλών (Ocam) εκτίμησε αυτή την απειλή ως απίθανη», ανακοίνωσε χθες το Κέντρο Κρίσεων, το οποίο συμπλήρωσε: «Δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα. Το Εθνικό Κέντρο Κρίσεων, σε συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας, συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

Σύμφωνα με την έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ένας άνδρας επικοινώνησε πρόσφατα με το ευρωπαϊκό όργανο δύο φορές μέσω email. Η πρώτη αποστολή της 16ης Φεβρουαρίου δεν περιείχε τίποτα ανησυχητικό, η δεύτερη στις 3 Μαρτίου ήταν ξεκάθαρα ένα απειλητικό μήνυμα: «Καθώς η ΕΕ συνεχίζει την επιθετική της πολιτική, θα ήθελα να προειδοποιήσω για την έναρξη μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος της ΕΕ», ανακοινώνει στα ρωσικά.

Πριν από την προειδοποίηση για την «εξάλειψη των LGBT και άλλων μειονοτήτων» και τις επιθέσεις εναντίον αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Τέλος, το email τελειώνει με μια συγκεκριμένη απειλή: «Στις 8 Μαρτίου, το μετρό στις Βρυξέλλες θα ανατιναχτεί μεταξύ των στάσεων Yser και Rogier».

Από την πλευρά της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας, αναφέροντας ότι η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας ως απάντηση σε απειλή πιθανής επίθεσης στο μετρό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 8 Μαρτίου, και καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αν βρίσκονται μέσα ή κοντά στις Βρυξέλλες, να αποφεύγουν τα πλήθη, να διατηρούν χαμηλό προφίλ, να έχουν πάντα επίγνωση του περιβάλλοντός τους, να παρακολουθούν τις ενημερώσεις των τοπικών μέσων και να ανατρέχουν στον ιστότοπο της πρεσβείας για τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις και μηνύματα προς πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments