Διεθνή

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν με τον Μπαχτσελί

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν με τον Μπαχτσελί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον κυβερνητικό του εταίρο, πρόεδρο της Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον κυβερνητικό του εταίρο, πρόεδρο της Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα. Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μια ώρα. Συζητήθηκαν οι εκλογές στις 14 Μαΐου. Μάλλον την Παρασκευή θα ανακοινωθεί επισήμως, ότι θα διεξαχθούν στην αρχική ημερομηνία που είχε οριστεί πριν από τους καταστροφικούς και πολύνεκρους σεισμούς στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στη σκιά της συμφωνίας του «μπλοκ των έξι» της αντιπολίτευσης που ανέδειξε ως αντίπαλο του Ερντογάν στις εκλογές τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αλλά και των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον Κιλιτσντάρογλου νικητή των εκλογών, οι δύο άνδρες φαίνεται πως  ψάχνουν νέους συμμάχους από μικρά ισλαμικά κόμματα.

Τουρκία: Μεγάλο προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου σε νέα δημοσκόπηση

Μεγάλο προβάδισμα άνω των 13 ποσοστιαίων μονάδων φαίνεται να έχει ο υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τις εκλογές στην Τουρκία να απέχουν πλέον δύο μήνες και έξι από τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης να καταλήγουν επιτέλους σε υποψήφιο πρόεδρο που θα αντιπαρατεθεί στον επί πλέον των δύο δεκαετιών Τούρκο ηγεμόνα, νέα δημοσκόπηση γεμίζει με αισιοδοξία το αντιπολιτευόμενο στρατόπεδο.

Η έρευνα της εταιρείας ORC που διεξήχθη από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 6 του μηνός φέρνει τον κ. Κιλιτσντάρογλου να κερδίζει στο δίπολο με τον κ. Ερντογάν 56,8% των προτιμήσεων, έναντι μόλις 43,2% του Τούρκου προέδρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments