Διεθνή

Guardian: Μπόρις Τζόνσον, ένας άφαντος βουλευτής

Guardian: Μπόρις Τζόνσον, ένας άφαντος βουλευτής

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στο επίκεντρο νέων επιθέσεων, αυτή τη φορά λόγω του ελάχιστου χρόνου που αφιερώνει στις κοινοβουλευτικές ομιλίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στο επίκεντρο νέων επιθέσεων, αυτή τη φορά λόγω του ελάχιστου χρόνου που αφιερώνει στις κοινοβουλευτικές ομιλίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια λίρες μόνο για το 2023 και αντιμετωπίζει σφοδρές επικρίσεις για τον περιορισμένο χρόνο που έχει αφιερώσει για ομιλίες στο κοινοβούλιο.

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την έρευνα «Λογαριασμοί Γουεστμίνστερ», δείχνουν ότι οι τα έσοδα του Μπόρις από μη κοινοβουλευτικούς πόρους αντιστοιχούν περίπου στο 85% του εισοδήματος.

Δεν υπάρχει, εντούτοις, καμία ένδειξη για αδικοπραξία ή για φοροδιαφυγή και ο Τζόνσον λέγεται ότι έχει διασφαλίσει ότι όλες οι επιπλέον αμοιβές του έχουν δηλωθεί σύμφωνα με τους κανόνες.

Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται ότι μιλάει ελάχιστα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ συνεχίζει να απολαμβάνει τον παχυλό βουλευτικό μισθό των 84.00 λιρών

Η Μπρίτζετ Φίλιπσον, σκιώδης γραμματέας εκπαίδευσης, κατακεραυνώνει τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «είναι εκλεγμένος βουλευτής και ίσως θα έπρεπε να κάνει ομιλίες στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, αλλά ο Μπόρις Τζόνσον κάνει ό,τι θέλει. Κάνει πάντα αυτό που θέλει. Νομίζω ότι η ανάδειξη του ενός ή του άλλου θέματος γύρω από το όνομά του κάθε τόσο απλώς μας θυμίζει πόσο ευτελισμένο έχει γίνει το Συντηρητικό κόμμα».

«Το Συντηρητικό Κόμμα είχε σαπίσει από πάνω μέχρι κάτω, όχι μόνον ο Τζόνσον», συμπεραίνει η Μ. Φίλιπσον, ενώ οπρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου των Τόρις Στίβεν Ντόρελ είπε ότι ο Τζόνσον θα πρέπει να αναρωτηθεί: «Είναι ακόμα στην πολιτική ή στο σόου μπίζνες;»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments