Global News

Faz: Σουλτς. «Τώρα, δεν έχω καμιά διάθεση για συνομιλία με τον Πούτιν»

Faz: Σουλτς. «Τώρα, δεν έχω καμιά διάθεση για συνομιλία με τον  Πούτιν»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Γερμανός καγκελάριος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ενεργειακό μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσθεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει γρήγορα. Δεν βλέπει "δυστυχώς καμία προθυμία προς το παρόν  από την πλευρά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να διαπραγματευτεί. Παρόλα αυτά, παραμένει σε συνομιλίες με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία πρέπει «να αποφασίσει μόνη της ποιες προϋποθέσεις και ποιους όρους είναι διατεθειμένη να δεχτεί για την ειρήνη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο καγκελάριος δηλώνει πεπεισμένος ότι η Γερμανία θα περάσει τον επόμενο χειμώνα σε καλή κατάσταση. Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου είναι καλά γεμάτες και η υποδομή για εισαγωγές ενέργειας επεκτείνεται περαιτέρω. «Αυτό θα μας βοηθήσει τον επόμενο χειμώνα.» Με βάση σημερινά δημοσιεύματα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαιώνει ότι οι λογαριασμοί ενέργειας για τους πολίτες θα είναι επίσης προσιτοί από το επόμενο έτος: «Λόγω των υψηλών επενδύσεων στην προστασία του κλίματος, η Γερμανία θα είναι σε θέση να επιτύχει ρυθμούς  ανάπτυξης για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως συνέβη τελευταία στις δεκαετίες του 1950 και του 1960.» Η ανεργία δεν θα είναι πλέον σημαντικό πρόβλημα τις επόμενες δεκαετίες, αλλά, αντίθετα, «θα υπάρξει έλλειψη εργαζομένων Κι αυτό ισχύει και για τις περιοχές στην ανατολική Γερμανία που πλήττονται ιδιαίτερα από τις διαρθρωτικές αλλαγές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments