Διεθνή

Εκλογές Τουρκία: Και επίσημα στις 14 Μαΐου

Εκλογές Τουρκία: Και επίσημα στις 14 Μαΐου

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Την απόφαση για την διεξαγωγή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία στις 14 Μαΐου υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Την απόφαση για την διεξαγωγή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία στις 14 Μαΐου υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μεσημέρι της Παρασκευής.Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπογράφω την απόφαση για την διεξαγωγή των εκλογών στις 14 Μαΐου – οι οποίες έπρεπε να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου 2023 – με την εξουσιοδότηση που δίνει το άρθρο 116 του Συντάγματός μας. Σύμφωνα με την απόφαση, την πρώτη Κυριακή μετά από 2 μήνες, το έθνος μας θα προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει τον πρόεδρο και τους βουλευτές».

HDP: Προϋποθέσεις υποστήριξης του Κιλιτσντάρογλου

Στις προϋποθέσεις για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρεται σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Ο. Ολούτς. Την ίδια στιγμή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζεται να ανακοινώσει επισήμως την ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών.

Πιο ειδικά, σε συνέντευξή του στην DW Τουρκίας και στο δίκτυο Cumhuriyet, το ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος χαιρετίζει την υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου εκ μέρους της Εθνικής Συμμαχίας, του εκλογικού σχήματος των έξι αντιπολιτευτικών κομμάτων.

Το τρίτο σε εκλογική δύναμη κόμμα της Τουρκίας δηλώνει πρόθυμο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους «έξι» και διευκρινίζει ότι οι προτάσεις του θα κινηθούν προς δύο κατευθύνσεις, αυτή της τόνωσης του δημοκρατικού χαρακτήρα του πολιτεύματος και αυτή της ουσιαστικής αντιμετώπισης του κουρδικού ζητήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments