Αθλητισμός

Οδός Άλκη Καμπανού: «Η θυσία του γιου μου να αποτελέσει νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό»

Οδός Άλκη Καμπανού: «Η θυσία του γιου μου να αποτελέσει νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η Γαζή μετονομάστηκε σε «Άλκη Καμπανού», στη μνήμη του δολοφονηθέντος φίλου του Άρη. Το σπουδαίο μήνυμα που έστειλε ο πατέρας του.

Σε μία εκδήλωση με έντονη συναισθηματική φόρτιση στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, έγινε η μετονομασία της οδού Θ. Γαζή σε «Οδό Άλκη Καμπανού».

Παρούσα η οικογένεια του θύματος τυφλής οπαδικής βίας, με τον πατέρα του, Αριστείδη, να στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα. «Εύχομαι η θυσία του γιου μου να αποτελέσει νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό», ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράσταση. «Η αγάπη του κόσμου με βοηθάει να το ξεπεράσω. Όσο μπορώ…».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε με τη σειρά του: «Είναι χρέος μας να κρατάμε ζωντανή την παρουσία του Άλκη, ο Άλκης να βρίσκεται ανάμεσά μας και αυτό το σημείο να θυμίζει για πάντα τον άδικο χαμό του».

Νωρίτερα, οι τραγικοί γονείς, Αριστείδης και Μελίνα Καμπανού, άφησαν λίγα λουλούδια στα σκαλιά όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο μονάκριβος γιος τους.

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού έλαβε χώρα τη 1η Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια βίαιης επίθεσης εις βάρος αυτού και της παρέας του από οργανωμένη ομάδα οπαδών. Το συμβάν προκάλεσε εντύπωση για τη σκληρότητά του αλλά πολύ περισσότερο για το γεγονός ότι -όπως προέκυψε από τη μετέπειτα έρευνα της αστυνομίας- ήταν εντελώς απρόκλητο, ούτε υπήρχε κάποια προηγούμενη σύνδεση των εμπλεκομένων ατόμων. Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως δολοφονία διότι οι υπαίτιοι φέρεται πως είχαν προμελετήσει την βίαιη επίθεση τους όχι ωστόσο σε συγκεκριμένα άτομα αλλά κατά οποιουδήποτε.

Χρονικό 

Τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στα σκαλοπάτια της εισόδου της πολυκατοικίας του επί της οδού Θεοδώρου Γαζή 18, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όταν δύο αυτοκίνητα με χούλιγκαν του ΠΑΟΚ σταμάτησαν στο σημείο και ρώτησαν τον Άλκη και την παρέα του τι ομάδα είναι. Ο Άλκης, μη γνωρίζοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει είπε ότι είναι Άρης και οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στον νεαρό και στην παρέα του με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Ο Άλκης δέχθηκε μαχαιριά από δρεπάνι και τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.  Σύμφωνα με την αστυνομία, στην παρέα υπήρχαν και άλλα 2 άτομα, τα οποία κατάφεραν να διαφύγουν από τους αδίστακτους δράστες. Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης -στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ– λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments