Οδηγός

ΑΣΕΠ: Απαντήσεις από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ για τα προβλήματα του Γραπτού Διαγωνισμού και την ερώτηση 29

ΑΣΕΠ: Απαντήσεις από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ για τα προβλήματα του Γραπτού Διαγωνισμού και την ερώτηση 29
Εξηγήσεις για το θόρυβο που προκλήθηκε στον πρόσφατο πρώτο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (με το πρόβλημα των 17 ερωτήσεων)  και τις διαμαρτυρίες αρκετών υποψηφίων έδωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού

Εξηγήσεις για το θόρυβο που προκλήθηκε στον πρόσφατο πρώτο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (με το πρόβλημα των 17 ερωτήσεων)  και τις διαμαρτυρίες αρκετών υποψηφίων έδωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, Θάνος Παπαϊωάννου, παραδεχόμενος ότι ο «διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα» αλλά όπως είπε «έπρεπε να δοθεί λύση γατί δεν μπορούσε να μείνει στη μέση μια προσπάθεια 77.000 ανθρώπων».

Αναφερόμενος στον γραπτό διαγωνισμό ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Παπαϊωάννου, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» επισήμανε ότι:

«δήλωσαν υποψηφιότητα 108.000 άνθρωποι, προσήλθαν 77.000 και διεξήχθη σε 527 εξεταστικά κέντρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Είχε τεράστιες οργανωτικές δυσκολίες και προκλήσεις. Δεν μιλάμε απλώς για ένα εγχείρημα μεγέθους Πανελληνίων, αλλά για ένα εγχείρημα μεγέθους Πανελληνίων που απευθύνεται σε ανθρώπους 30 – 40 καμιά φορά και 50 ετών»

«ο διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα ότι κάποια θέματα του μαθηματικού συλλογισμού που είχαν σχήματα δεν κατάφεραν να αναπαραχθούν σωστά στα φωτοτυπικά μηχανήματα κάποιων εξεταστικών κέντρων».

«δεν αποτυπώθηκε η σκίαση πάνω σε 17 επί συνόλου 100 ασκήσεων. Αυτό το συνειδητοποίησαν και τα ίδια τα εξεταστικά κέντρα, που είχαν το πρόβλημα, αρκετά μετά την έναρξη του διαγωνισμού. Μας ενημέρωσαν και δώσαμε οδηγίες να σκουρύνουν το φωτοτυπικό μηχάνημα για να βγει πιο καλά η φωτοτυπία. Σε αρκετά από τα σχολεία αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, αλλά σε κάποια άλλα δεν αποκαταστάθηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωνάννου το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είχε διαφύγει της προσοχής του ΑΣΕΠ αντίθετα, είχαν γίνει δοκιμές σε ανάλογα σχήματα και είχαν τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο η κατάσταση που αντιμετώπισαν ήταν διαφορετική.

«Όταν μιλάς για 527 εξεταστικά κέντρα, με το καθένα να έχει 3 – 4 φωτοτυπικά μηχανήματα, τελικώς προέκυψε το πρόβλημα σε κάποια φωτοτυπικά μηχανήματα».

Και όπως παραδέχτηκε το πρόβλημα

«εντοπίστηκε στο 10% των εξεταστικών κέντρων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αυτό το πρόβλημα μπορεί να κρίνει το μέλλον κάποιου διαγωνιζόμενου ο κ. Παπαϊώάννου είπε σχετικά:

«Η αρχή της ίσης μεταχείρισης επιβάλλει να μη σταθεί κανείς στους αριθμούς, αλλά να δώσεις λύση για όλους».

Εξηγώντας το τι έγινε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ εξήγησε ότι είχαν να αποφασίσουν μεταξύ δύο λύσεων:

«Η να αφαιρέσουμε αυτές τις 17 ερωτήσεις από τις 100, οπότε θα αδικούσαμε αυτούς που έγραψαν καλά σε αυτές γιατί θα υπήρχε κίνδυνος αυτοί που έγραψαν καλά να πέσουν κάτω από τη βάση στις υπόλοιπες ερωτήσεις ή να θεωρήσουμε, για όλους, ορθές τις απαντήσεις, ούτως ώστε να βοηθηθούν κι αυτοί οι λίγοι, οι οποίοι τελικώς δεν πήραν σωστά την γραμμοσκίαση στις ασκήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments