Διεθνή

Ρωσία: Στέλνει γυναίκες κρατούμενες να πολεμήσουν κόντρα της Ουκρανίας – Μεγάλες απώλειες

Ρωσία: Στέλνει γυναίκες κρατούμενες να πολεμήσουν κόντρα της Ουκρανίας – Μεγάλες απώλειες

Πηγή Φωτογραφίας: Atlantic Council

Τρένο από τη Ρωσία αφίχθη στην Ουκρανία μεταφέροντας -μεταξύ άλλων- σχεδόν 100 γυναίκες που ήταν κρατούμενες σε φυλακές

Τη μεταφορά γυναικών, οι οποίες ήταν κρατούμενες σε ρωσικές φυλακές, στο μέτωπο του πολέμου διαπιστώνει σε έκθεσή της η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας, προκειμένου, όπως αναφέρεται, να καλυφθεί μέρος των μεγάλων απωλειών Ρώσων στρατιωτών. Όπως αναφέρουν πηγές από το Κίεβο, είναι η πρώτη φορά που μετακινούνται γυναίκες από τη Ρωσία στην Ουκρανία, προκειμένου να πολεμήσουν.

Σύμφωνα με τις αναφορές, τα προηγούμενα 24ωρα αφίχθη τρένο από τη Ρωσία, στο οποίο, το ένα βαγόνι, είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των κρατουμένων γυναικών. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 100 γυναίκες μεταφέρθηκε στο ουκρανικό μέτωπο, προκειμένου να λάβουν ταχεία εκπαίδευση και να χρησιμοποιηθούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το Κίεβο κάνει λόγο για μεγάλες απώλειες Ρώσων στρατιωτών στο μέτωπο του Μπαχμούντ. Συνεργάτες του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρουν ότι σε καθημερινή βάση χάνονται πάνω από 1.000 Ρώσοι στρατιώτες, κάτι που δεν έχει επιβεβαιώσει η Μόσχα, η οποία, τουναντίον, κάνει λόγο για σημαντικά κέρδη και πρόοδο στις επιχειρήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments