Διεθνή

Συνάντηση Πούτιν-Άσαντ στη Μόσχα: «Η Ρωσία πολεμά τους ναζί της Ουκρανίας»

Συνάντηση Πούτιν-Άσαντ στη Μόσχα: «Η Ρωσία πολεμά τους ναζί της Ουκρανίας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/protothema.gr

Σε αναζήτηση συμμάχων και αναθέρμανση διπλωματικών σχέσεων έχει επιδοθεί ο Ρώσος πρόεδρος, τον τελευταίο χρόνο, που γνωρίζει πρωτοφανή απομόνωση από τη Δύση λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Σε αναζήτηση συμμάχων και αναθέρμανση διπλωματικών σχέσεων έχει επιδοθεί ο Ρώσος πρόεδρος, τον τελευταίο χρόνο, που γνωρίζει πρωτοφανή απομόνωση από τη Δύση λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Στη Μόσχα συναντήθηκαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Άσαντ είπε – κατά τις κοινές δηλώσεις – ότι η Ρωσία πολεμά τις ναζιστικές δυνάμεις στην Ουκρανία. 

Η προηγούμενη επίσημη επίσκεψη του Σύρου προέδρου στη Μόσχα είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2021.Τον Δεκέμβριο του 2022, έγινε τριμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Συρίας, της Τουρκίας και της Ρωσίας. Ήταν η πρώτη από το 2011.

Οι σχέσεις διακόπηκαν από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία το 2011, καθώς η Τουρκία τάχθηκε στο πλευρό οργανώσεων ανταρτών που πολεμούσαν εναντίον της Δαμασκού.

Η Ρωσία, ο κυριότερος σύμμαχος της Συρίας, προσέφερε από την πλευρά της μετά το 2015 στρατιωτική υποστήριξη αποφασιστικής σημασίας στις ένοπλες δυνάμεις του Άσαντ, αλλάζοντας τον ρου της ένοπλης σύρραξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments