Αθλητισμός

Τα σενάρια του Ολυμπιακού για το πλεονέκτημα

Τα σενάρια του Ολυμπιακού για το πλεονέκτημα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ολοένα και πλησιάζει στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας των playoffs της EuroLeague ο Ολυμπιακός και το Gazzetta ρίχνει φως σε όλες τις ισοβαθμίες που τον ευνοούν.

Μέσα Μαρτίου και στην EuroLeague ολοένα και βγαίνουν τα… κομπιουτεράκια. Η 29η αγωνιστική κάνει το τζάμπολ της και η κάθε ομάδα ψάχνει τις νίκες που της λείπουν για τον τελικό στόχο.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει φροντίσει για πολλά τις περασμένες 28 φορές που βρέθηκε στα ευρωπαϊκά παρκέ για τη σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τσεκάρει ήδη τον μίνιμουμ στόχο της πρόκρισης στα playoffs και βρίσκονται πολύ κοντά στο να το κάνουν με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Κομμάτι για το οποίο υπάρχουν πέντε «μονομάχοι», καθώς η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να ρίξει… νοκ άουτ την Φενέρ την περασμένη αγωνιστική και οι Τούρκοι έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της τετράδας, μαζί με Ρεάλ, Ολυμπιακό, Μονακό.

Η βαθμολογία της πρώτης πεντάδας

  1. Ολυμπιακός 20-8
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 19-9
  3. Μπαρτσελόνα 18-10
  4. Μονάκο 18-10
  5. Φενέρμπαχτσε 17-10

Ο Ολυμπιακός υστερεί μόνο με τη Μονακό

Αρχικά όπως γνωρίζουν όλοι, οι ισοβαθμίες κρίνονται πρώτα από όλα από τις νίκες μεταξύ των ομάδων και έπειτα από τις διαφορές. Με αυτό ως δεδομένο ο Ολυμπιακός κρατάει ως παρακαταθήκη το 6-0 που έχει απέναντι σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Φενέρ. Έχοντας κερδίσει εντός και εκτός, διατηρεί το πλεονέκτημα με αυτές τις ομάδες σε οποιαδήποτε μορφή διπλής ισοβαθμίας.

Αυτό που δε θέλει ο Ολυμπιακός είναι να καταλήξει σε διπλή ισοβαθμία με τη Μονακό, η οποία τον τοποθετεί από κάτω της, έχοντας νικήσει στο Πριγκιπάτο και τον Πειραιά αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού

Το παραπάνω δεδομένο διατηρείται και στην τριπλή ισοβαθμία, καθώς εκεί οι ομάδες μετρούν τα ρεκόρ που έχουν μεταξύ τους. Ο Ολυμπιακός έχει απλοποιήσει τη διαδικασία και το μόνο που μπορεί να τον επηρεάσει είναι να κουβαλήσει τη Μονακό σε μία τέτοια μαζί του.

Οι τριπλές ισοβαθμίες που θέλει τη Μονακό

Οι Μονεγάσκοι έχουν πετύχει μία νίκη τουλάχιστον με όλους τους διεκδικητές, εκτός της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Σάρας την έχει κερδίσει δύο φορές. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι τρεις έχουν ρεκόρ 2-2 και από δύο νίκες ανά δύο μεταξύ τους, οπότε ούτε αυτό, ούτε οι μεταξύ τους διαφορές μπορούν να λύσουν τον γρίφο. Έτσι, το επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά επίθεσης/άμυνας. Το +/- δηλαδή σε ολόκληρη τη διοργάνωση, κάτι το οποίο φυσικά θα ξέρουμε στο φινάλε, όμως ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο πλεονέκτημα προς το παρόν με +258, έναντι +92 της Μπαρτσελόνα και +54 της Μονακό. Αυτή δεν είναι η μοναδική τριπλή που οι Πειραιώτες βγαίνουν πάνω από τη Μονακό.

Ίδια ακριβώς συνθήκη επικρατεί και σε περίπτωση που η τριπλή περιέχει τον Ολυμπιακό, τη Μονακό και τη Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι έχουν κερδίσει δύο φορές και έτσι φέρνουν το tie στο 2-2 για κάθε «μονομάχο». Οπότε η διαφορά πόντων θα λύσει ξανά το πρόβλημα, με τη Φενέρ να μετράει προς το παρόν +100. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε πως σε οποιαδήποτε άλλη τριπλή ο Ολυμπιακός μετράει 4-0 με κάθε εμπλεκόμενο.

Τι συμβαίνει με τις διπλές ισοβαθμίες

Η μοναδική αναμέτρηση μεταξύ των πέντε ομάδων που παραμένει ακόμα ανοιχτή, είναι αυτή της Ρεάλ απέναντι στη Φενέρ που θα διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου. Οι Μαδριλένοι έχουν την ισοβαθμία με τη Μονακό αλλά όχι με την Μπαρτσελόνα καθώς την είχαν κερδίσει στην παράταση στο WiZink Center. Βρίσκονται στο 1-1 με αυτές τις δύο ομάδες ενώ έχουν κερδίσει με 14 στην Πόλη τη Φενέρ.

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι υπερτερούν της Μπαρτσελόνα, έχοντας πάρει τη διαφορά στην Κωνσταντινούπολη αλλά και της Μονακό με 2-0, ψάχνοντας να ανατρέψουν αυτό το -14 στη Μαδρίτη. Η Μπαρτσελόνα του Σάρας μπορεί να μην εντυπωσιάζει με το μπάσκετ της αλλά γνωρίζει πώς να πάρει όλους τους μεγάλους αγώνες, αφού σε ενδεχόμενο διπλής ισοβαθμίας υστερεί μονάχα από τον Ολυμπιακό, έχοντας 2-0 με τη Μονακό και πλεονέκτημα στις διαφορές με μοιρασμένες νίκες κόντρα σε Ρεάλ, Φενέρ.

Τελευταία αφήσαμε τη Μονακό. Όπως εξηγήσαμε έχει το 2-0 απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά αυτή είναι η μοναδική ισοβαθμία που κρατάει στα χέρια της. Έχει μοιραστεί τις νίκες με τη Ρεάλ αλλά οι Μαδριλένοι είναι από πάνω και φυσικά έχει ηττηθεί δύο φορές από Φενέρ και Μπάρτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments