Πολιτική

Γεραπετρίτης: Τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή για το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Γεραπετρίτης: Τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή για το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο της δευτερολογίας του στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατέθεσε και δύο έγγραφα σχετικά με την τηλεδιοίκηση στην Λάρισα

«Το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε απολύτως» τη νύχτα που συνέβη το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής. Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στα λάθη του σταθμάρχη και επισήμανε ότι «αντί να κάνει αυτόματη χάραξη, επέλεξε να κάνει χειροκίνητη δρομολόγηση».

Ο κ. Γεραπετρίτης στο πλαίσιο της δευτερολογίας του στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατέθεσε και δύο έγγραφα σχετικά με την τηλεδιοίκηση στην Λάρισα.

«Την κρίσιμη νύχτα που συνέβη αυτό, πέρα από το γεγονός ότι είχαν προβλεφθεί οι δύο σταθμάρχες που, δυστυχώς, δεν βρίσκονταν στη θέση τους την κρίσιμη ώρα, εκείνο το οποίο συνέβη είναι ότι, το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, λειτουργούσε απολύτως. Επαναλαμβάνω και θέλω να καταγραφεί ρητά στα πρακτικά. Το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, λειτουργούσε απολύτως. Γιατί λειτουργούσε απολύτως; Πώς αποδεικνύεται; Αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι όλη εκείνη την ημέρα, όλες οι δρομολογήσεις αμαξοστοιχιών, έγιναν με αυτόματη χάραξη, μέσω του κέντρου τηλεδιοίκησης. Όλες οι δρομολογήσεις. Λειτουργούσε στο ακέραιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments