Αθλητισμός

Κλείνει προπονητή ο Παναθηναϊκός, θα κάνει τη διαφορά – Η απόλυτη ξεφτίλα, ούτε με Βασιλακόπουλο!

Κλείνει προπονητή ο Παναθηναϊκός, θα κάνει τη διαφορά – Η απόλυτη ξεφτίλα, ούτε με Βασιλακόπουλο!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Χωρίς καμία διάθεση ισοπέδωσης της προπονητικής εμπειρίας και ικανότητας του Ντέγιαν Ράντονιτς, είναι ηλίου φαεινότερο πως κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πάγκο του Παναθηναϊκού κάτι δεν πήγε καθόλου καλά.

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γραφει για το SDNA

Χωρίς καμία διάθεση ισοπέδωσης της προπονητικής εμπειρίας και ικανότητας του Ντέγιαν Ράντονιτς, είναι ηλίου φαεινότερο πως κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πάγκο του Παναθηναϊκού κάτι δεν πήγε καθόλου καλά. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν «έδεσε» ποτέ με την ομάδα, δεν κατάφερε να «δέσει» τους παίκτες μεταξύ τους, δεν μπόρεσε ποτέ να βγάλει στο παρκέ ότι και αν δούλευε μαζί τους στις προπονήσεις. Και αυτό το καταλαβαίνουμε τόσο από τις δηλώσεις των παικτών του «τριφυλλιού», μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όσο και από τις εμφανίσεις της με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο.

Ο Έλληνας τεχνικός ούτε μάγος είναι, ούτε έχει κάνει κάτι το εντυπωσιακό. Απλά, έχει καταφέρει να κάνει τους παίκτες του να παίζουν σωστά τα βασικά του αθλήματος. Για να πετύχει κάτι που κάνει «μπαμ» στο μάτι θέλει πάρα πολλή δουλειά και πάρα πολύ χρόνο. Όμως η σύγκριση με τον Ράντονιτς είναι αναπόφευκτη και αμείλικτη.

Και φάνηκε και χθες στο «Αστρομπάλ». Όπως και στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα ο Παναθηναϊκός όταν συγκεντρώθηκε έπαιξε άμυνα, έπαιξε σωστά στην επίθεση, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, είχε σωστές αποστάσεις και είχε και στόχευση. Πράγματα που δεν βλέπαμε παλιότερα. Συμφωνούμε όλοι ότι η σεζόν στην Ευρωλίγκα δεν  είναι απλά χαμένη, αλλά είναι αποτυχημένη. Όμως ο Παναθηναϊκός, μέχρι το τέλος της σεζόν θα πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικός, να βελτιώνεται καθημερινά, να βρίσκει κίνητρα και να θέτει στόχους.

Είναι ένα μεγάλο συν για τον Παναθηναϊκό το ότι ο Χρήστος Σερέλης και οι συνεργάτες του έχουν καταφέρει να αλλάξουν άρδην την ψυχολογία των παικτών και να τους βάλουν και σε μια άλλη νοοτροπία. Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό παράδειγμα του Ντουέιν Μπέικον ο οποίος πραγματοποίησε ίσως την πιο ουσιαστική, μεστή εμφάνιση του. Χωρίς τρελές προσπάθειες, με βοήθειες σε όλους τους τομείς και χωρίς κανένα λάθος. Επίσης είναι χαρακτηριστική η αγωνιστική άνοδος του Λευτέρ Μαντζούκα, του Μάριους Γκριγκόνις, η διαφορετική… εκμετάλλευση του Ματέουζ Πονίτκα. Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία της δουλειάς του Έλληνα τεχνικού και των συνεργατών του, η οποία όμως χρειάζεται ακόμα πολλά κιλά… ιδρώτα για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο επιθυμητό ομαδικό αγωνιστικό επίπεδο.

Άλλωστε και χθες ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να αποβάλλει τις κακές του συνήθειες. Οι «πράσινοι» δεν ήθελαν και πολύ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να χάσουν μέσα από τα χέρια τους ένα δικό τους ματς. Η τελευταία φάση με το λάθος του Τόμας, αλλά και το παρ’ όλίγον λάθος του Γκριγκόνις δείχνει και λέει πολλά.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει να ετοιμάζει την ομάδα της νέας χρονιά. Η παρουσία του Σάνι Μπετσίροβιτς στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα «μιλάει» από μόνη της, με παίκτες (Έλληνες και ξένοι) να έχουν μπει στο στόχαστρο. Προτεραιότητα βέβαια το θέμα του προπονητή, το οποίο θα είναι το πρώτο που θα «κλείσει» και θα είναι και αυτό που θα κάνει τη διαφορά.

ΥΓ: Αν όλα αυτά που γίνονται επί εποχής Λιόλιου, γινόντουσαν στην εποχή Βασιλακόπουλου θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Η απαξίωση του αθλήματος σε όλο της το μεγαλείο. Αυτό που γίνεται ΚΑΙ στο μπάσκετ γυναικών αποτελεί τεράστια ξεφτίλα. Ο κατά τα άλλα ισχυρός άντρας του μπάσκετ δε μπόρεσε να εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη για τους τελικούς του πρωταθλήματος ενώ έβαλε τον τελικό Κυπέλλου στις 2 το μεσημέρι για να τον προβάλει το… ERTFlix. Κάποια στιγμή ο κύριος Λιόλιος θα πρέπει να βγει μπροστά να μιλήσει και να δώσει απαντήσεις για όλο αυτό το χάος που έχει προλάβει να δημιουργήσει στην περίοδο της διακυβέρνησής του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments