Διεθνή

ΠΟΥ: H Covid – 19 ισοδύναμη της εποχικής γρίπης σύντομα

ΠΟΥ: H Covid – 19 ισοδύναμη της εποχικής γρίπης σύντομα
Καθησυχαστικός είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την πορεία της Covid – 19.

Καθησυχαστικός είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την πορεία της Covid – 19.Σύντομα ο ιός δεν θα είναι περισσότερο επικίνδυνος από μια εποχική γρίπη, σύμφωνα με σημερινή πληροφόρηση του ΠΟΥ. Παράλληλα, ζητήθηκε από την ηγεσία της Κίνας να είναι πιο ειλικρινής και πιο διαφανής ως προς την διαχείριση και την ανταλλαγή δεδομένων σχετικά με την Covid – 19.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο ιός δεν έπαυσε να είναι θανατηφόρος. Η Covid – 19 συνεχίζει να οδηγεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, στο μοιραίο, αυτό όμως που εξασθενεί θεαματικά είναι ο μαζικός χαρακτήρας που είχε αποκτήσει για σημαντικά διαστήματα, κατά τρία τελευταία χρόνια.

«Εκτιμώ ότι φτάνουμε στο σημείο να μπορούμε να θεωρούμε την Covid-19 με τον ίδιο τρόπο που θεωρούμε την εποχική γρίπη, η οποία συνιστά απειλή για την υγεία. Είναι ένας ιός που θα συνεχίσει να σκοτώνει, αλλά είναι ένας ιός που δεν διαταράσσει την κοινωνία μας ή τα υγειονομικά μας συστήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Από την πλευρά του, ο Δρ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ανέφερε ‘ότι αισθάνεται «πολύ ικανοποιημένος, διαπιστώνοντας ότι, για πρώτη φορά, ο εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων που αναφέρθηκαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν χαμηλότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί όταν χρησιμοποιήσαμε τη λέξη “πανδημία” για πρώτη φορά, πριν από τρία χρόνια».

«Σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε και πρόσθεσε πως «ο ΠΟΥ θα μπορούσε να μειώσει το μέγιστο επίπεδο συναγερμού για φέτος».

Ο ιός εμφανίσθηκε για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια. Στις 30 Ιανουαρίου 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε λόγο για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην δημόσια υγεία» και προκάλεσε μέσα σε μια τριετία περισσότερα από 680.000 κρούσματα και 6,8 εκατομμύρια θανάτους σε παγκόσμια κλίμακα.

Σήμερα, το κύριο βάρος της ερευνητικής προσπάθειας αφορά την προέλευση της Covid – 19. Η νέα αντιπαλότητα καταγράφεται ανάμεσα σε δύο αντιθετικές απόψεις. Με βάση την αμερικανική προσέγγιση, ο ιός προήλθε μέσα από κινεζικά εργαστήρια, σε αντίθεση προς την κινεζική άποψη, που εκτιμά ότι η πηγή του ιού είναι φυσική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments