Διεθνή

“Ωρα μηδέν” στη Γαλλία – «Τρίζει» η καρέκλα του Μακρόν

“Ωρα μηδέν” στη Γαλλία – «Τρίζει» η καρέκλα του Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Gonzalo Fuentes//AP PHOTO / DANIEL COLE

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στο Παρίσι

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στο Παρίσι, με την αστυνομία να συγκρούεται με διαδηλωτές για τρίτη νύχτα, καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν σε όλη τη χώρα εκφράζοντας την οργή τους για την αύξηση της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 από τα 62 έτη.

Πρόκειται για την πιο σοβαρή αμφισβήτηση της εξουσίας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη διάκρεια της θητείας του. Την έκρηξη της οργής προκάλεσε η απόφαση του Γάλλου προέδρου να περάσει το νόμο με προεδρικό διάταγμα και όχι με ψηφοφορία στη βουλή.

Σε μία περίπτωση, διαδηλωτές έκαψαν ομοίωμα του Μακρόν που τον αναπαριστούσε σαν τον Χίτλερ.

«Μακρόν, παραιτήσου!» και «Ο Μακρόν θα καταρρεύσει, θα νικήσουμε» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που κυριάρχησαν στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου, στην Πλατείας της Ιταλίας, στο νότιο Παρίσι. Η αστυνομία των ΜΑΤ έκανε χρήση δακρυγόνων και συγκρούστηκε με ορισμένους διαδηλωτές ενώ κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν σύμφωνα με το gr.euronews.com

Η Αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στην Place de la Concorde

Σε απαγόρευση των διαδηλώσεων στην πλατεία “Place de la Concorde” στο Παρίσι προέβη η Αστυνομία, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων. Η ιστορική πλατεία βρίσκεται κοντά στα δημόσια κτίρια.

Χιλιάδες διαδηλωτές συνεχίζουν να διαδηλώνουν σε όλη τη Γαλλία εναντίον της απόφασης του Γάλλου προέδρου να θέσει σε ισχύ το άρθρο 49.3 του Συντάγματος, που προβλέπει την ψήφιση του σχεδίου νόμου χωρίς διεξαγωγή κοινοβουλευτικών συζητήσεων.

Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο, ιδιαίτερα την εβδομάδα αυτή, επειδή το νομοσχέδιο δρομολογεί την αύξηση των χρόνων εργασίας πριν από την συνταξιοδότηση.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν κατέφυγε σε έκτακτες συνταγματικές αρμοδιότητες, γεγονός που τροφοδότησε νέο κύκλο πολιτικών αναταράξεων. Δύο προτάσεις  δυσπιστίας έχουν κατατεθεί, από μια μικρή πολιτική ομάδα του κεντρώου χώρου και την ριζοσπαστική αριστερά. Οι δύο προτάσεις θα συζητηθούν την Δευτέρα και αναμένεται να μην υπερψηφιστούν, αφού η υιοθέτησή τους προϋποθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments