Ελλάδα

Πλήρη αποχή από την πλατφόρμα «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου» των συμβολαιογράφων Αθηνών – Πειραιώς

Πλήρη αποχή από την πλατφόρμα «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου» των συμβολαιογράφων Αθηνών – Πειραιώς

Πηγή Φωτογραφίας: enikonomia.gr

Συγκεκριμένα, οι συμβολαιογράφοι εκφράζουν τις έντονες επιφυλάξεις τους για την σκοπιμότητα της επίμαχης ηλεκτρονικής εφαρμογής και αμφισβητούν ότι εξυπηρετεί συμβολαιογράφους και πολίτες.

Την πλήρη αποχή από την χρήση της πλατφόρμας «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου» και την αναστολή της πιλοτικής λειτουργίας της μέχρι την επίλυση του θέματος, αποφάσισαν κατά την γενική συνέλευση τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσων, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, οι συμβολαιογράφοι εκφράζουν τις έντονες επιφυλάξεις τους για την σκοπιμότητα της επίμαχης ηλεκτρονικής εφαρμογής και αμφισβητούν ότι εξυπηρετεί συμβολαιογράφους και πολίτες. Κατά την άποψή τους επιχειρείται η μεταφορά της έγχαρτης γραφειοκρατίας σε ηλεκτρονικό περιβάλλον, γεγονός που προσθέτει επιπλέον φροντίδες και ευθύνες σε ένα κλάδο που κυριολεκτικά στενάζει κάτω από το βάρος της συνεχιζόμενης πολυνομίας, της κακής νομοθέτησης και της έλλειψης μέτρων για την απλούστευση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων.

Ακόμη ζητούν, η πολιτεία να ακούσει τις προτάσεις του συμβολαιογραφικού κλάδου που διαχειρίζεται έναν βασικό για την εθνική οικονομία τομέα, όπως είναι τα ακίνητα, και προειδοποιούν με αποχή από τα καθήκοντά τους από τα συμβόλαια και τους πλειστηριασμούς μετά το Πάσχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments