Global News

Le Monde: Ψηφίστηκε ο νόμος Μακρόν για τις συντάξεις

Le Monde: Ψηφίστηκε ο νόμος Μακρόν για τις συντάξεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η δεξιά εθνική συνέλευση Εθνικής κατέθεσε νέα πρόταση δυσπιστίας

Και οι δύο προτάσεις δυσπιστίας προς την κυβέρνηση στη σύγκρουση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος απέτυχαν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Yaël Braun- Pivet. Την πρώτη αίτηση του μικρού κεντρώου κόμματος Liot ψήφισαν 278 βουλευτές. Θα χρειάζονταν 287 βουλευτές για να εκφράσουν την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Έλειπαν λοιπόν εννέα ψήφοι. Απορρίπτεται η πρόταση μομφής που κατέθεσε η ανεξάρτητη ομάδα ΛΙΟΤ . Συνολικά 278 βουλευτές το ψήφισαν, χρειάστηκαν 287 ψήφοι για να εγκριθεί. Αυτή της ακροδεξιάς έλαβε μόλις 94 ψήφους από τις 287 απαραίτητες . Η αριστερά, όπως και η ομάδα RN, έχουν ήδη ανακοινώσει παραπομπές στο Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει πριν από τη δημοσίευση του εξαιρετικά αμφισβητούμενου μεταρρυθμιστικού σχεδίου.

Η δεξιά εθνική συνέλευση Εθνικής κατέθεσε νέα πρόταση δυσπιστίας. Έλαβε 94 ψήφους. Εάν αποτύχουν και οι δύο ψηφοφορίες, η μεταρρύθμιση θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή. Στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο Συνταγματικό Συμβούλιο. Αν το επιβεβαιώσει, τίθεται σε ισχύ. «Η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία νομιμότητα, ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε η επικεφαλής των αριστερών λαϊκιστών Ματθίλδη Πανό. Ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει συνταγματική καταγγελία την Τρίτη. Επί του παρόντος, η ηλικία συνταξιοδότησης στη Γαλλία είναι τα 62 έτη. Στην πραγματικότητα, η συνταξιοδότηση αρχίζει αργότερα κατά μέσο όρο: όσοι δεν έχουν πληρώσει αρκετά για να λάβουν πλήρη σύνταξη εργάζονται περισσότερο. Στην ηλικία των 67 ετών υπάρχει σύνταξη χωρίς κρατήσεις, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό έχει καταβληθεί – η κυβέρνηση θέλει να τη διατηρήσει, ακόμα κι αν ο αριθμός των ετών που απαιτούνται για να πληρωθεί για πλήρη σύνταξη πρόκειται να αυξηθεί πιο γρήγορα . Θέλει να ανεβάσει τη μηνιαία κατώτατη σύνταξη γύρω στα 1.200 ευρώ. Με τη μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει ένα επικείμενο κενό στο συνταξιοδοτικό ταμείο.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.