Global News

CNN: Οι Ρεπουμπλικάνοι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τη Βουλή για τον Τραμπ

CNN: Οι Ρεπουμπλικάνοι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τη Βουλή για τον Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Το GOP (= Great Old Party: Οι Ρεπουμπλικάνοι) της Βουλής χρησιμοποιεί τη νέα του δύναμη σε μια ιδιαίτερη προσπάθεια να προστατεύσει τον Ντόναλντ Τραμπ από τις κατηγορίες περί χρηματισμού της Στόρμι Ντάνιελς.

Οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοι του Ντόναλντ Τραμπ στη Βουλή κάνουν ό,τι τους έμαθε ο πρώην πρόεδρος – χρησιμοποιούν την κυβερνητική εξουσία για να προσπαθήσουν να κρατήσουν μακριά τις νόμιμες απειλές που δέχεται. Αφού ο Τραμπ προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να συλληφθεί, οι σύμμαχοί του χρησιμοποιούν τη νέα πλειοψηφία τους στη Βουλή για να ζητήσουν την κατάθεση του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ και να αποτρέψουν την έρευνά του σχετικά με φερόμενη καταβολή σιωπής στο αστέρι ταινιών ενηλίκων πριν από τις εκλογές του 2016. Μοιάζει με μια ασυνήθιστη προσπάθεια να επηρεαστεί μια ανοιχτή έρευνα του ενόρκου. Στην πραγματικότητα, το GOP της Βουλής φαίνεται να χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς τακτική που κατηγορεί την κυβέρνηση Μπάιντεν, τον Μπραγκ και οποιουσδήποτε άλλους ερευνητές στα ίχνη του Τραμπ ότι χρησιμοποιώντας τις εξουσίες της κυβέρνησης για να προωθήσουν ένα κομματικό πολιτικό τέλος.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης αρκετές αμφιβολίες σχετικά με μια πιθανή δίωξη που συγκέντρωσε ο Μπραγκ – και τον ασυνήθιστο χαρακτήρα των πιθανών κατηγοριών που σχετίζονται με παραβιάσεις του επιχειρηματικού και εκλογικού νόμου – για να τροφοδοτήσουν ερωτήσεις από ακομμάτιστους νομικούς εμπειρογνώμονες σχετικά με την υπόθεση που ίσως δεν ανταποκρίνεται στην τιμολόγησή της. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα μοιραίο ζήτημα δεδομένης της σοβαρότητας οποιασδήποτε πιθανής υπόθεσης εναντίον πρώην προέδρου.

Οι εκκλήσεις του Τραμπ για διαμαρτυρίες, εν τω μεταξύ, έχουν αιχμές για τις αρχές στη Νέα Υόρκη, όπου έχουν τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας και οδοφράγματα, και στην Ουάσιγκτον εν μέσω οδυνηρών αναδρομών στην υποκίνηση βίας για την προώθηση των προσωπικών και πολιτικών σκοπών του στις 6 Ιανουαρίου 2021. Στη συνέχεια, υπάρχει η αυξανόμενη ατμόσφαιρα τσίρκου γύρω από αυτό το δράμα, το οποίο τροφοδοτήθηκε από την πρόβλεψη του Τραμπ το Σαββατοκύριακο ότι θα συλληφθεί την Τρίτη. Πηγή κοντά στη νομική ομάδα του Τραμπ είπε στο CNN τη Δευτέρα ότι δεν έχουν καμία καθοδήγηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής απαγγελίας κατηγορίας πέρα από αυτό που τους είπε η DA ότι δεν αναμένεται τίποτα την Τρίτη.

Αν και η απαγγελία κατηγορίας θα μπορούσε να γίνει μόλις αυτή την εβδομάδα, είναι πιο πιθανό ότι οποιαδήποτε πιθανή εμφάνιση στο δικαστήριο από τον πρώην πρόεδρο δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος επιβολής του νόμου που γνωρίζει τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για την ασφάλεια. Ένα τέτοιο σενάριο θα επέτρεπε στις εντάσεις να φτάσουν σε σημείο βρασμού μόνο σε μια στιγμή που έχει επιστρέψει η εντύπωση ότι η πολιτική περιστρέφεται γύρω από τον Τραμπ σε μια άγρια δίνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments