Πολιτική

Άδωνις: Διαπανεπιστημιακά εύσημα για το «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Άδωνις: Διαπανεπιστημιακά εύσημα για το «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η έρευνα διεξήχθη από δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Philips της Κύπρου.

Στην πανεπιστημιακή επιβεβαίωση της ιδέας και της απόδοσης του Καλαθιού του Νοικοκυριού αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επ’ ευκαιρία της σημερινής παρουσίασης των ερευνητικών πορισμάτων για το μέτρο αυτό του Υπουργείου.

Η έρευνα διεξήχθη από δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Philips της Κύπρου.

«Σήμερα το Καλάθι κλείνει την 21η εβδομάδα της παρουσίας του στην ελληνική αγορά και έχει προκαλέσει μια μεγάλη θετική δημόσια συζήτηση», υπενθύμισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης πριν δώσει τον λόγο στους δύο καθηγητές που εκπόνησαν και επέβλεψαν την έρευνα.

Ο λόγος που οδήγησε τον Υπουργό στο να δρομολογήσει και να ενθαρρύνει την σχετική έρευνα, ήταν, όπως αναφέρθηκε, «η συγκέντρωση αντικειμενικών δεδομένων, αριθμών, και οι αριθμοί δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο, δεν προσφέρονται για πολιτικές αντιπαλότητες».

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την μελέτη, αυτήν την εκπόνησαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Philips της Κύπρου, με αποκλειστικό αντικείμενο το Καλάθι του Νοικοκυριού.

Η μελέτη παρουσιάστηκε, εκτός από τους επιβλέποντες καθηγητές, από  τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε σήμερα το πρωί,. στις 10:00 π. μ.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκε, λοιπόν, η  μελέτη που εκπόνησαν το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Philips της Κύπρου με θέμα: «Ανάλυση Συμπεριφοράς των Τιμών των Προϊόντων του Καλαθιού του Νοικοκυριού και Σύγκριση αυτών με τα Στοιχεία Τιμών της ΕΛΣΤΑΤ της Περιόδου Ιανουάριος 2022 – Ιανουάριος 2023». Την έρευνα παρουσιάσαν ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Νικόλαος Ηρειώτης και ο πρόεδρος του Philips University, κ. Φίλιππος Κωνσταντίνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments