Πολιτική

Άδωνις: Το Καλάθι, πολύτιμο όπλο μας κατά του πληθωρισμού

Άδωνις: Το Καλάθι, πολύτιμο όπλο μας κατά του πληθωρισμού
Το Καλάθι του Νοικοκυριού αποτελεί ήδη ένα επιτυχημένο σύμμαχο της Κυβέρνησης στον αγώνα που διεξάγει εναντίον του πληθωρισμού, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Το Καλάθι του Νοικοκυριού αποτελεί ήδη ένα επιτυχημένο σύμμαχο της Κυβέρνησης στον αγώνα που διεξάγει εναντίον του πληθωρισμού, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε  ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η συνδυαστική έρευνα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου της Κύπρου Phillips.Η ιδέα αυτή, που γεννήθηκε στην σκέψη του Άδωνι Γεωργιάδη, ανταποκρίνεται απόλυτα στον βασικό στόχο της, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη μείωση των τιμών βασικών αγαθών. Έτσι, σήμερα, στην 21η εβδομάδα λειτουργίας του Καλαθιού, «από τα 1.134 προϊόντα που έχει το καλάθι τα 60 (5,29%) παρουσίασαν αύξηση, τα 68 (6%) παρουσίασαν μείωση και τα 1.006 (88,71%) παρέμειναν σταθερά. Το σημαντικότερο είναι ότι για 3η συνεχόμενη εβδομάδα έχουμε συνολική μείωση στην αξία του Καλαθιού», όπως ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν πως οι πληθωριστικές κρίσεις είναι απότοκο του πολέμου και της συμμετοχής της χώρας στο διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι, αλλά και πως η αντιμετώπισή της περνάει και μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές, όπως είναι το Καλάθι του Νοικοκυριού. Η προώθηση και στήριξη του μέτρου οδήγησαν στην θερμή υποδοχή του από τους Έλληνες, με αποτέλεσμα οι μειώσεις που καταγράφονται για το Καλάθι να είναι ήδη εντυπωσιακές.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι καθηγητές της διεπιστημονικής έρευνας που παρουσιάστηκε σήμερα, η μείωση στα προιόντα του Καλαθιού κινείται μεσοσταθμικά στο 12,5%. Κατά τις 15 πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του μέτρου και, ειδικότερα, από τις 2 Νοεμβρίου έως και τις 15 Φεβρουαρίου, η μεσοσταθμική μείωση κινήθηκε επάνω από τις δωδεκάμισι ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι μειώσεις στα προιόντα του Καλαθιού έφθασαν ακόμη και το 23%.

Στα άμεσα, τέλος, σχέδια του Άδωνι Γεωργιάδη είναι, όπως ο ίδιος ο Υπουργός ανέφερε, η δημιουργία ενός ειδικού Καλαθιού, το οποίο θα είναι προορισμένο να λειτουργήσει αποτελεσματικά κατά του πληθωρισμού, στην εορταστική περίοδο του Πάσχα. Θα πρόκειται για το «Καλάθι των Νονών», όπως διευκρίνισε ο κύριος Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως θα υπάρξουν δελεαστικές προτάσεις για τα πατροπαρόδατα αυγά και την Λαμπάδα του Νονού και της Νονάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments