Πολιτική

Σκέρτσος: Επικίνδυνη η πρόταση Ανδρουλάκη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος μετά τις εκλογές

Σκέρτσος: Επικίνδυνη η πρόταση Ανδρουλάκη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος μετά τις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε τους πολίτες «να κρίνουν και να συγκρίνουν προτάσεις διακυβέρνησης και όχι προτάσεις ακυβερνησίας».

«Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος μετά τις εκλογές είναι πρόταση ακυβερνησίας, εξόχως προβληματική και επικίνδυνη. Προσβλητική για την ψήφο των πολιτών και φύλλο συκής για μια μετέπειτα στροφή και συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ενώ κάλεσε τους πολίτες «να κρίνουν και να συγκρίνουν προτάσεις διακυβέρνησης και όχι προτάσεις ακυβερνησίας».

Ξεκινώντας, όμως, από το νόημα της σημερινής επετείου είπε πως «είναι μια μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, διπλή γιορτή. Και, αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από την πορεία 202 χρόνων είναι ότι η Ελλάδα έχει πετύχει όποτε έχει μείνει ενωμένη. Έχει χάσει όποτε έχει διχασθεί», ήταν το εισαγωγικό σχόλιο του υπουργού Επικρατείας. Και, συμπλήρωσε, «είναι μια διαρκής μάχη μεταξύ προόδου και και οπισθοδρόμησης, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, με νικητή πάντα, τελικώς, έστω και με δυσκολίες, την πρόοδο. Γι’ αυτό δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας παρά τα δυστυχή γεγονότα το τελευταίο διάστημα».

Στο αμιγώς πολιτικό πεδίο, επισήμανε: «Όλοι οι πολίτες γνωρίζουμε ότι ζούμε σε πολύ ταραγμένους καιρούς. Έχουμε ζήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια πρωτοφανείς ιστορικές κρίσεις, από τις οποίες η Ελλάδα, χάρη στη μονοκομματική, αυτοδύναμη, με διευρυμένες όμως συνεργασίες, κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε και βγήκε σχεδόν αλώβητη. Και μάλιστα με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη, με αυξήσεις στο εισόδημα των πιο χαμηλόμισθων και συνολικά όλων των πολιτών. Με τη μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας και τη μεγαλύτερη πτώση του δημοσίου χρέους στην Ευρώπη. Αυτά είναι κάποια από τα επιτεύγματα που δεν πρέπει να αγνοούμε ούτε να τα παραγνωρίζουμε».

Στη συνέχεια, με αφορμή και τη σχετική τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πηγαίνοντας προς τις κάλπες, οι πολίτες θα πρέπει να κρίνουν και να συγκρίνουν προτάσεις διακυβέρνησης και όχι προτάσεις ακυβερνησίας. Αυτό που ελέχθη από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είναι μία πρόταση ακυβερνησίας, εξόχως προβληματική και επικίνδυνη. Η οποία, πέραν όλων των άλλων, είναι προσβλητική προς την ψήφο των πολιτών. Είναι ένα φύλλο συκής για μια μετέπειτα στροφή και συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες για να γνωρίζουν τελικά πού θα ρίξουν την ψήφο τους. Είναι προσβολή προς τη δημοκρατία αυτό που λέει ο κ. Ανδρουλάκης. Γιατί μας λέει ότι οι εκλεγμένοι αρχηγοί των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών για να κυβερνήσουν τη χώρα, δεν είναι ικανοί -και βάζει και τον εαυτό του μέσα σε αυτήν την κατηγορία- να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν ψηφισθεί. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι… ικανότεροι, που δεν τους γνωρίζουμε και οι οποίοι θα προκύψουν μέσα από κάποιες σκοτεινές, μη δημοκρατικές διεργασίες, να έλθουν να αναλάβουν. Και η προσέγγιση αυτή, συμπερασματικώς, «δεν μπορεί να αποτελεί θέση ενός κόμματος που διεκδικεί να είναι κυβερνητικός εταίρος», υπογράμμισε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments