Οδηγός

ΑΣΕΠ: Ανοίγει η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ για όλους τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ανοίγει η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ για όλους τους εκπαιδευτικούς
Σε λειτουργία για όλα τα ΑΦΜ των υποψηφίων εκπαιδευτικών μπαίνει από την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ μέσω των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ. 

Σε λειτουργία για όλα τα ΑΦΜ των υποψηφίων εκπαιδευτικών μπαίνει από την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ μέσω των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ.  Η υποβολή και ενημέρωση των εγγράφων για τη δημιουργία νέων πινάκων Γενικής Παιδείας συνεχίζεται στο ΟΠΣΥΔ με τους εκπαιδευτικούς των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 9 ή 0.

Για την καταχώρισή τους στους νέους πίνακες κατάταξης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να ακολουθήσουν δύο διαφορετικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον ΑΣΕΠ και να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 31 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Μέσω των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 θα προσληφθούν πτυχιούχοι 389 διαφορετικών πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις νέες προσλήψεις οφείλουν να κάνουν δύο κινήσεις:

1) Να υποβάλλουν αίτηση στο ΑΣΕΠ (έως τις 31 Μαρτίου)

2) Να ενημερώσουν -ή να δημιουργήσουν, εάν δεν έχουν- Φάκελο στο ΟΠΣΥΔ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (έως τις 3 Απριλίου)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για το ΟΠΣΥΔ υπάρχουν δεσμευτικές ημερομηνίες για τη δημιουργία ή επικαιροποίηση του Φακέλου των υποψηφίων. Η διαδικασία αυτή θα γίνει με βάση τους τελευταίους αριθμούς του ΑΦΜ των υποψηφίων:

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να κινηθούν άμεσα για την αίτησή τους στον κόμβο του ΑΣΕΠ, ή για τον Φάκελό τους στο ΟΠΣΥΔ για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα “υπεροφόρτωσης” των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Τονίζεται ότι ο κόμβος του ΑΣΕΠ  συχνά πέφτει, όταν την ίδια στιγμή προσπαθούν οι υποψήφιοι να φτιάξουν το Μητρώο του ή να υποβάλουν την αίτησή τους.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο ΟΠΣΥΠ εάν οι υποψήφιοι αφήσουν για την τελευταία μέρα την δημιουργία ή επικαιροποίηση του Φακέλου τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments