Πολιτική

Μητσοτάκης: Αυτοδύναμες κυβερνήσεις από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα οι πιο κατάλληλες

Μητσοτάκης: Αυτοδύναμες κυβερνήσεις από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα οι πιο κατάλληλες

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Την ανάγκη η χώρα να έχει μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ανάγκη η χώρα να έχει μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε χαρακτηριστικά: «Θα έλεγα ότι το αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται αφενός με την ανάγκη η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, αφετέρου με την ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, ακόμα πιο αποφασιστικά και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Και σε όσους ισχυρίζονται ότι η απλή αναλογική είναι το ενδεδειγμένο εκλογικό σύστημα, θα τους ζητούσα να δουν τι συμβαίνει σε άλλες χώρες οι οποίες έχουν την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα».

Μάλιστα στην συνέχεια έδωσε το παράδειγμα της Βουλγαρίας, του Ισραήλ και της Γερμανίας. «Η Βουλγαρία, η οποία σε λίγες από μέρες τώρα θα έχει τις πέμπτες, επαναλαμβάνω, τις πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια. Διότι είναι παντελώς αδύνατο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση η οποία να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Μια άλλη χώρα, η οποία ταράζεται σήμερα και από μεγάλες διαδηλώσεις, είναι το Ισραήλ. Και εκεί υπάρχει απλή αναλογική. Υπάρχει μείζον ζήτημα κυβερνησιμότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός περιέγραψε πως «πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει».

Διευκρινίζοντας δε και απαντώντας στην ερώτηση με ποιο χρώμα ταιριάζει το μπλε, είπε: «Το μπλε ταιριάζει με το μπλε. Και εξάλλου το μπλε είναι το εθνικό μας χρώμα, είναι το χρώμα της σημαίας μας, είναι το χρώμα του ουρανού, είναι το χρώμα της θάλασσας. Αλλά το μπλε είναι ένα πολύ ευρύχωρο χρώμα. Και γιατί το λέω αυτό; Διότι η Νέα Δημοκρατία, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, είναι μία ανοιχτή παράταξη η οποία έχει μπορέσει και έχει ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους. Έχει ενσωματώσει νέες ιδέες. Είναι μια παράταξη εξαιρετικά ευρύχωρη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments