Global News

Forbes: Ανεβαίνουν τα ποσοστά του Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους

Forbes: Ανεβαίνουν τα ποσοστά του Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Περίπου το 50% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Τραμπ στις προκριματικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Harvard CAPS/Harris που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, σημειώνοντας αύξηση τέσσερις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση των ομάδων τον Φεβρουάριο.

Η υποστήριξη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων έχει αυξηθεί ελαφρώς τις τελευταίες εβδομάδες, παρά την πιθανώς επικείμενη κατηγορία στο Μανχάταν και την εμπρηστική ρητορική εναντίον αξιωματούχων επιβολής του νόμου που ηγούνται της έρευνας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δείχνει ότι ο Τραμπ έχει διψήφιο προβάδισμα, στα προκριματικά του GOP (Great Old Party: Οι Ρεπουμπλικάνοι) 2024.

Περίπου το 50% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Τραμπ στις προκριματικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Harvard CAPS/Harris που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, σημειώνοντας αύξηση τέσσερις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση των ομάδων τον Φεβρουάριο. Ένα ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο Ρεπουμπλικανών -57% – πιστεύει ότι ο Τραμπ θα κερδίσει την προεδρική υποψηφιότητα. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις —ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη υποψηφιότητα για το 2024— συγκέντρωσε υποστήριξη από το 24% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη θέση του στη δημοσκόπηση Harvard/Harris Φεβρουαρίου. Η δημοσκόπηση με 2.905 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους διενεργήθηκε από τις 22 έως τις 23 Μαρτίου, μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν ετοιμάζει κατηγορητήριο κατά του Τραμπ για τον ρόλο του στις πληρωμές σιωπηλών χρημάτων στη Στόρμι Ντάνιελς ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Οι δημοσκοπήσεις είναι συνεπείς με άλλες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του GOP κλίνουν όλο και περισσότερο να ψηφίσουν για τον Τραμπ εναντίον του ΝτεΣάντις και δεν ενοχλούνται σε μεγάλο βαθμό από τις ποινικές έρευνες που στροβιλίζονται γύρω από τον πρώην πρόεδρο, αφού ο Τραμπ είχε μια δύσκολη έναρξη στην τρίτη του εκλογή για την προεδρία. μετά την προεκλογική του ανακοίνωση τον Νοέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments