Τεχνολογία

Η Apple εισάγει την υπηρεσία buy now, pay later στις ΗΠΑ

Η Apple εισάγει την υπηρεσία buy now, pay later στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Unsplash

Η υπηρεσία, Apple Pay Later, θα επιτρέπει στους χρήστες να χωρίζουν τις αγορές σε τέσσερις πληρωμές που κατανέμονται σε έξι εβδομάδες χωρίς τόκους ή τέλη, δήλωσε η εταιρεία.

Η Apple Inc εγκαινίασε την Τρίτη την υπηρεσία buy now, pay later (BNPL) στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια κίνηση που είναι πιθανό να ανατρέψει τις ισορροπίες στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στον οποίο κυριαρχούν εταιρείες όπως η Affirm Holdings και η σουηδική εταιρεία πληρωμών Klarna.

Η υπηρεσία, Apple Pay Later, θα επιτρέπει στους χρήστες να χωρίζουν τις αγορές σε τέσσερις πληρωμές που κατανέμονται σε έξι εβδομάδες χωρίς τόκους ή τέλη, δήλωσε η εταιρεία.

Οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δάνεια που θα κυμαίνονται μεταξύ 50 και 1.000 δολαρίων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για online και in-app αγορές που πραγματοποιούνται στο iPhone και το iPad με εμπόρους που δέχονται το Apple Pay, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Το Apple Pay Later θα πλήξει κάποιους από τους άλλους παίκτες που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Άλλες εταιρείες θα έριχναν μια ματιά στη σημερινή ανακοίνωση της Apple επειδή είναι ένα γνωστό όνομα. Αυτό θα πάρει ένα μερίδιο της αγοράς», δήλωσε η Danni Hewson, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης στην AJ Bell.

Η Hewson πρόσθεσε ότι το Apple Pay Later θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα, τη στιγμή που οι καταναλωτές αναζητούν τον ευκολότερο τρόπο για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, καθώς τα πορτοφόλια τους έχουν επηρεασθεί από τον πληθωρισμό.

Το 2020, τα λουκέτα που σχετίζονται με την πανδημία έστρεψαν τους αγοραστές σε διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών, ενισχύοντας τη ζήτηση για τις εταιρείες fintech που προσφέρουν υπηρεσίες BNPL, ιδίως στους millennials και τη Gen Z.

Τα μεγαθήρια των ψηφιακών πληρωμών, όπως η PayPal Holdings Inc και η Block Inc, έχουν επεκταθεί στον τομέα μέσω εξαγορών, ενώ η Affirm εισήλθε στο χρηματιστήριο σε μια εγγραφή πολλών δισ. δολαρίων.

Η πορεία του τομέα έχει έκτοτε αντιστραφεί εν μέσω της αύξησης των επιτοκίων και του διογκωμένου πληθωρισμού, που μαζί έχουν εξασθενίσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Το Apple Pay είναι αποδεκτό από πάνω από το 85% των λιανοπωλητών στις ΗΠΑ, δήλωσε η εταιρεία.

Οι μετοχές της εταιρείας BNPL Affirm Holdings Inc’s υποχώρησαν περισσότερο από 7%, ενώ η PayPal σημείωσε πτώση περίπου 1,5% στις μεσημεριανές συναλλαγές.

Το Apple Pay Later ενεργοποιείται μέσω του προγράμματος Mastercard Installments, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η Goldman Sachs ήταν ο εκδότης του πιστοποιητικού πληρωμής Mastercard.

Με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments