Αθλητισμός

Ακλόνητο φαβορί ο Ολυμπιακός, πού ποντάρει ο Παναθηναϊκός

Ακλόνητο φαβορί ο Ολυμπιακός, πού ποντάρει ο Παναθηναϊκός

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI - ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI - ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Οι ''αιώνιοι'' τα ξαναλένε απόψε στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός θέλει...να σπάσει τη κατάρα, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που θα ψάξει το 13-0.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και οι δύο μονομάχοι θα παίξουν για μια ακόμα φορά φέτος. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα δούμε έναν αγώνα που θα έχει την εξέλιξη αυτών που έχουν γίνει στο πρωτάθλημα ή σαν και αυτούς που έχουν γίνει στην Ευρώπη ή στο Κύπελλο. Οι δύο αναμετρήσεις της Basket League κρίθηκαν και οι δύο στους δύο πόντους (68-66, 74-76), ενώ τα άλλα τρία παιχνίδια οι διαφορές ήταν 15, 24 και 16 πόντοι.

Όπως γράφει ο Θάνος Τσίμπος στο ”SDNA”, το πιο κοντινό δείγμα γραφής των δύο ομάδων είναι το πρόσφατο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, όπου ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά σε όλη την αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό να μην παρατάει το ματς, να κάνει την αντεπίθεση του και τελικά αυτό να κρίνεται από μια κατοχή που δεν μπήκε καλάθι. Αυτή η βερσιόν των «πρασίνων» που δυσκόλεψε αρκετά τους «ερυθρόλευκους» ήταν του Χρήστου Σερέλη, που καλείται να βρει λύσεις στα προβλήματα που θα έχει η ομάδα του.

Τα σημεία κλειδιά για τον Παναθηναϊκό

Μετά τον αγώνα την Τρίτης και της εύκολης νίκης επί της Μπάγερν, ο Παναθηναϊκός καλείται να πάει σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν αντίπαλο, που η φράση «του έχει πάρει τον αέρα» είναι τουλάχιστον μετριοπαθής. Το φετινό 5-0 που γίνεται 12-0 μαζί με την περσινή χρονιά, προσθέτει έξτρα πίεση και όσο δεν σπάει αυτό το σερί, τόσο θα μεγαλώνει. Ο Χρήστος Σερέλης είδε τον Παπαγιάννη να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση φέτος και μια από τις καλύτερες της καριέρας του με τα πράσινα, όμως αυτή έγινε σε ένα αδιάφορο ματς και με χαμηλού επιπέδου αντιπάλους.

Τώρα θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τα ίδια και απέναντι στην frontline του Ολυμπιακού και ειδικά στον κακό του δαίμονα, που λέγεται Φαλ. Βέβαια ο Γάλλος, σε αντίθεση με τον Έλληνα σέντερ, έχει μια ολόκληρη ομάδα από πίσω να τον υποστηρίζει και μια ομαδική λειτουργία που καλύπτει τα μειονεκτήματα του. Οι κατοχές που παίρνει ο Παπαγιάννης στους  τελευταίους αγώνες έχουν αυξηθεί, είτε αυτό είναι μετά από πικ εν ποπ, όπου εκτελεί από το τρίποντο, είτε από ρολ μετά από σκριν στην μπάλα, που δέχεται λόμπες. Αν μπορέσει να αναγκάσει τον Φαλ να βγει έξω από την ρακέτα, για να μαρκάρει το σουτ του, τότε η άμυνα του Ολυμπιακού θα έχει χάσει τον τερματοφύλακα της, οπότε θα είναι σημαντικό για τους «πράσινους» να βάλει τα πρώτα σουτ. Επίσης είδαμε ότι ο κόουτς Σερέλης θέλησε να βγάλει τον Φαλ από το παιχνίδι, προσπαθώντας να τον φθείρει στην άμυνα του με τον Γκουντάιτις.

Ένα δεύτερο στοιχείο που θα είναι καινούργιο στις φετινές αναμετρήσεις, θα είναι η παρουσία του Ματ Τόμας. Ο Αμερικανός δεν έχει αγωνιστεί ακόμα απέναντι στους ερυθρόλευκους, για πολλούς και διάφορους λόγους και θα έχει ενδιαφέρον πώς θα αντιμετωπίσει η άμυνα του Ολυμπιακού, έναν παίκτη που κινείται μακριά από την μπάλα. Ειδικά σε αυτό το κομμάτι η άμυνα του Ολυμπιακού έχει παρουσιάσει κάποιες αρρυθμίες, οπότε η παρουσία του και η αντίδραση που θα προκαλέσει στην άμυνα θα είναι κάτι που θα αντιμετωπίσει πρώτη φορά ο Ολυμπιακός απέναντι στο «τριφύλλι».

Από εκεί και πέρα πολλά θα εξαρτηθούν από την μέρα που θα βρεθεί ο Μπέικον, το πόσο καλές ποιοτικά θα είναι οι επιθέσεις που θα πάρει, ενώ και ο Πάρις Λι θα κάνει διπλοβάρδιες σε άμυνα και επίθεση.

Με τον αέρα του φαβορί ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» τον τελευταίο καιρό, μοιάζουν να έχουν ρίξει ρυθμούς και να πηγαίνουν σε μια πιο συντηρητική προσέγγιση. Δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε να παίζουν στα κόκκινα εφόσον έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας. Από την άλλη αυτοί οι αγώνες, έχουν πάντα μεγάλο κίνητρο όχι μόνο για τους παίκτες αλλά και για τον κόσμο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του και απλά θα περιμένει να κάνουν οι παίκτες την δουλειά τους. Ένα σημείο που ίσως θα έχει σημασία για την εξέλιξη του παιχνιδιού θα είναι το περιφερειακό σουτ.

Οι Πειραιώτες στα τελευταία δύο ματς της Ευρωλίγκας, έχουν 9/45 τρίποντα (20%), ένα ποσοστό πολύ κάτω από το στάνταρ τους. Μπορεί με την Βιλερμπάν να μην στοίχησε, όμως είναι σημαντικό για την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. Τα περισσότερα από αυτά ήταν σουτ υπό καλές προϋποθέσεις για αυτό ο βαθμός αποτελεσματικότητας θα είναι κρίσιμος. Έχουμε δει και στα προηγούμενα παιχνίδια ότι ο Παναθηναϊκός επιλέγει να δώσει τα σουτ στον ΜακΚίσικ που έχει δημιουργήσει τρομερή παράδοση απέναντι στους «πράσινους».

Ο Ολυμπιακός, κακά τα ψέματα, είναι το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση, θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του και θα θέλει να κάνει το 13-0. Ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να δείξει το μαχητικό πρόσωπο που έδειξε στο πρωτάθλημα, να είναι ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος και να δείξει ότι θα είναι ένας αξιόμαχος αντίπαλος στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments