Διεθνή

Ρωσία και Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να ανταλλάξουν τρόφιμα με όπλα, λένε οι ΗΠΑ

Ρωσία και Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να ανταλλάξουν τρόφιμα με όπλα, λένε οι ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Yuri Kadobnov/Pool Photo via AP, File

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ρωσία αναζητά ξανά όπλα στη Βόρεια Κορέα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ρωσία αναζητά ξανά όπλα στη Βόρεια Κορέα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, συνάπτοντας συμφωνία πως ως αντάλλαγμα θα παρείχε στην Πιονγκγιάνγκ τα απαραίτητα τρόφιμα, δήλωσε πως έχει στη διάθεσή του ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με to Associated Press.

«Στο πλαίσιο αυτής της προτεινόμενης συμφωνίας, η Ρωσία θα λάβει πάνω από δύο δωδεκάδες είδη όπλων και πυρομαχικών από την Πιονγκγιάνγκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, χθες Πέμπτη. «Κατανοούμε επίσης ότι η Ρωσία επιδιώκει να στείλει μια αντιπροσωπεία στη Βόρεια Κορέα και ότι η Ρωσία προσφέρει στη Βόρεια Κορέα τρόφιμα σε αντάλλαγμα για πυρομαχικά» πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών επέβαλλε κυρώσεις εναντίον ενός Σλοβάκου υπηκόου, του Άσοτ Μκρτίτσεφ, ισχυριζόμενο ότι προσπάθησε να διευκολύνει τη σύναψη συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας για όπλα.

Ο Κίρμπι υποστήριξε ότι ο Μκρτίτσεφ βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας συμφωνίας Βόρειας Κορέας – Ρωσίας, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Πρόσθεσε όμως ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Μκρτίτσεφ συμμετείχε σε παλιότερη μεταφορά όπλων στη ρωσική ομάδα Wagner.

Η Βόρεια Κορέα είναι το μόνο έθνος εκτός από τη Ρωσία και τη Συρία που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστικών εδαφών, του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments