Αθλητισμός

Ανταγωνιστικός Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ

Ανταγωνιστικός Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η απόδοση των πρασίνων στο χτεσινο ντέρμπι

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους κι έφεραν το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν. Έχοντας προσήλωση και σκληράδα στην άμυνα, περιόρισαν το παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ στην επίθεση κυκλοφορούσαν εξαιρετικά την μπάλα, με μπροστάρη τον Μπέικον, ο οποίος μοίραζε για τους συμπαίκτες του δίνοντας εύκολους πόντους σε πολλές περιπτώσεις.

Από ‘κει και πέρα, ήρθε το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο, όπου χάθηκε τελείως η μπάλα και η ομάδα θύμισε… Παναθηναϊκό επί Ράντονιτς. Βραχυκύκλωμα στην επίθεση με «σκοτωμένες» επιλογές πιστευει ο γιωργος πετριδης στο blog του στο sport fm προβληματική άμυνα και μοιραία επήλθε η ανατροπή του σκηνικού. Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είχαν 0 ασίστ και 5 λάθη σε αυτή την περίοδο τα λέει όλα…

Σε αυτό το σημείο έπαιξαν ρόλο και τα διαφορετικά κριτήρια στις αποφάσεις των διαιτητών, που χρέωναν φάουλ τους φιλοξενούμενους με την παραμικρή επαφή δίνοντας βολές και εύκολους πόντους στους γηπεδούχους. Την ίδια ώρα στην αντίπερα όχθη δεν χρέωναν φάουλ υπέρ του «τριφυλλιού» ούτε με… αίμα, ενώ δεν έδιναν ούτε τα προφανή (π.χ. τη φάση του Βεζένκοφ που πάτησε έξω για να σώσει την μπάλα). Σε κάποια στιγμή του αγώνα τα φάουλ ήταν 26-14 και οι βολές 27-9 υπέρ των «ερυθρολεύκων». Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού, που έφερε το ματς εκεί που ήθελε βάζοντας και τον κόσμο στην εξίσωση. Η ομάδα του Μπαρτζώκα ξέφυγε με +9 στο 29’ και με +6 στο 35’, αλλά οι παίκτες του Σερέλη δεν τα παράτησαν και το πάλεψαν όσο δεν πάει. Κι αυτό -αν μη τι άλλο- είναι το μεγάλο κέρδος από τον αγώνα του ΣΕΦ. Είναι βέβαια κάτι που πιστώνεται στον 48χρονο τεχνικό, ο οποίος παρουσίασε ένα βελτιωμένο και πειθαρχημένο σύνολο.

Στα κρίσιμα σημεία όμως οι λεπτομέρειες ήταν με το μέρος των Πειραιωτών, που έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα σε ένα οριακό ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο κρατάει το γεγονός ότι πάλεψε μέχρι το τέλος κόντρα σε όλους και σε όλα: παρατάχθηκε ελλιπέστατος, είχε αρκετούς παίκτες του φορτωμένους με φάουλ και τον Μπέικον να αποβάλλεται στο 35’, τον Λι να… ξεζουμίζεται από τα σχεδόν 34 λεπτά που έμεινε στο παρκέ κάνοντας καθοριστικά λάθη, αλλά και τον Τόμας να μένει εκτός από πολύ νωρίς λόγω τραυματισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments