Αθλητισμός

Μπουντούρης: «Περήφανος για τον Μπάνε, είναι σύμβολο και πρότυπο»

Μπουντούρης: «Περήφανος για τον Μπάνε, είναι σύμβολο και πρότυπο»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μαζί με τον Νίκο Μπουντούρη κατέκτησαν τέσσερις τίτλους στον ΠΑΟΚ, έζησαν ευχάριστες και σκληρές στιγμές

Στα 18 του (1989) ο Νίκος Μπουντούρης μεταγράφηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου στον ΠΑΟΚ και από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία ως συμπαίκτες (1996) μάθαινε πράγματα από τον Μπάνε.

Σε συνέντευξη του στο SDNA μιλάει για το πρωην συμπαίκτη του

«Είναι ένας άνθρωπός σύμβολο για όλο τον ΠΑΟΚ αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ κατ’ επέκταση. Δικαίως αποσύρεται η φανέλα με το νούμερο 7 που έχει ταυτιστεί μαζί του. Νιώθω πραγματικά περήφανος που ήμουν δίπλα του τόσα χρόνια και θα είμαι παρών στην σπουδαία αυτή γιορτή.

Εκτός από τις ικανότητες και τις δυνατότητές του που ήταν γνωστές μέσα από το γήπεδο και που τις μαρτυρούν οι αριθμοί του και όσα έχει πετύχει, ο Μπάνε ήταν και είναι ένας φοβερός χαρακτήρας. Ένας πολύ θετικός άνθρωπος σε όλες τις πτυχές της ζωής του, είτε εντός είτε εκτός παρκέ και φυσικά ανεκτίμητος συμπαίκτης. Ζήσαμε πολλές στιγμές μαζί και για μένα μαζί με τον Τζον (Κόρφας) αποτελούσαν πρότυπα. Ήταν πάντα σοβαροί, σιωπηλοί, ήξεραν να ακούν, αλλά και παράλληλα να καθοδηγούν. Είχαν τεράστια δύναμη ψυχής αλλά έβγαιναν μπροστά παίρνοντας την ευθύνη, όποτε χρειαζόταν.

Είναι πολύ καλός μου φίλος, βρισκόμαστε όποτε μπορούμε και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την εκδήλωση. Του αξίζει 100% και τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να τιμώνται. Έχει προσφέρει πάρα πολλά, συνεχίζει να προσφέρει μέσα από την παρακαταθήκη που άφησε και αυτό είναι που μπορεί να κρατήσει τον κόσμο: Να μαθαίνει τις αξίες, τα ιδανικά και την ιστορία.

Μια ιστορία που θυμάμαι και δεν έχει ακουστεί, είναι όταν ήμασταν και οι δύο τραυματίες και έπρεπε να επιστρέψουμε γρήγορα. Ο Μπάνε έπαιζε με σπασμένο δάχτυλο στο πόδι, εγώ είχα μια θλάση και κάναμε πολλές και πολύωρες θεραπείες με υπερβαρικό οξυγόνο, όπου σου ασκείται μεγάλη πίεση, σωματική και ψυχολογική. Ήταν τόσο δύσκολες εκείνες οι ώρες που περνούσαμε που τις θυμάμαι σαν χθες. Πολύ ιδιαίτερη εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι τη θυμάται και ο Μπάνε.».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments