Πολιτική

Μάντζος: «Η ιστορική αλήθεια θεραπεύει τον διχασμό»

Μάντζος: «Η ιστορική αλήθεια θεραπεύει τον διχασμό»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε ο φράχτης στον Έβρο, ζήτημα για το οποίο ο κ. Μάντζος δήλωσε ότι «είμαστε διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Στον ΣΚΑΙ μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε ο φράχτης στον Έβρο, ζήτημα για το οποίο ο κ. Μάντζος δήλωσε ότι «είμαστε διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στη στάση του κόμματος αναφέροντας ότι «μιλάμε υπεύθυνα, σταθερά και αξιόπιστα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Θεωρούμε ότι η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια της χώρας δεν πρέπει να διχάζουν. Και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει μόνο από την αντιπολίτευση. Ούτε η κυβέρνηση πρέπει να διχάζει. Το λέω αυτό διότι σε πολλά ζητήματα -ιδεολογικά φορτισμένα- η κυβέρνηση έχει αποπειραθεί και έχει καταφέρει, λυπάμαι που το λέω, να διχάσει τον λαό. Δεν πρέπει να ρωτάμε τους πολίτες αν είναι υπέρ ή κατά του φράχτη. Ο φράχτης είναι μια εθνική πολιτική που φέρει την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ. Η ιστορική αλήθεια, ξέρετε, θεραπεύει το διχασμό. Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε την κατασκευή του φράχτη, διότι για εμάς και ο Έβρος και η θάλασσα έχουν σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται».

Σε ερώτημα για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη διακοπή εργασιών στον φράχτη, ο Δ. Μάντζος υπενθύμισε ότι «υπήρχε τότε αντίδραση για το “τείχος της ντροπής” και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Δημοκρατία, που μάλιστα μιλούσε για αποπροσανατολισμό. Τότε, σας θυμίζω, η Νέα Δημοκρατία “έσκιζε τα μνημόνια”, σε φάση τυφλής άρνησης. Προφανώς, είμαστε σε ένα σημείο σήμερα που ο φράχτης πρέπει να επεκταθεί».

Κατόπιν, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε δύο σημεία που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θεωρεί κρίσιμα: Τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση και την αναθεώρηση του κανονισμού «Δουβλίνο 2».

«Θέλουμε διαφάνεια στη χρηματοδότηση του έργου. Αν θέλουμε να γίνει με ευρωπαϊκούς πόρους, πρέπει να στηρίξουν και οι ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη, το Λαϊκό Κόμμα, η δεξιά της Ευρώπης, διότι αυτοί ναρκοθετούν την προσπάθεια. Όπως φυσικά και όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές, από κάθε πολιτική οικογένεια» ανέφερε.

Σχετικά με την αναθεώρηση του κανονισμού «Δουβλίνο 2», ο κ. Μάντζος επισήμανε ότι «δεν γίνεται η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής να δέχεται όλα τα αιτήματα παροχής ασύλου και να μην κατανέμονται τα αιτήματα σε όλη την Ευρώπη. Όταν μιλάμε για Ευρώπη λαών και αλληλεγγύης, πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι σε όλα τα ζητήματα, όχι μόνο στη λιτότητα και στη φορολογία, αλλά κυρίως στα ζητήματα ανθρωπισμού και δικαιοσύνης, όπως την ορίζει η σοσιαλδημοκρατία».

Τέλος, σχολιάζοντας τη φράση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Καιρίδη πως «εμείς [η ΝΔ] καταργούμε το Δουβλίνο στην πράξη», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «ένας κανονισμός δεν τροποποιείται στην πράξη, τροποποιείται με νομική πράξη. Απευθύνεστε σε ένα κόμμα που ο Πρόεδρός του είναι ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έχει δώσει αγώνα για τα εθνικά συμφέροντα. Αλήθεια, πόσες φορές έχει θέσει ο κ. Μητσοτάκης το θέμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης του φράχτη του Έβρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments