Αθλητισμός

Γιούβε, Βαλένθια, Γιουνάιτεντ και… ΠΑΟΚ – Μεταγραφή 8 εκατ. σε Ατλέτικο

Γιούβε, Βαλένθια, Γιουνάιτεντ και… ΠΑΟΚ – Μεταγραφή 8 εκατ. σε Ατλέτικο
Ποιος είναι ο μέσος που φέρεται να έχει μπει στο στόχαστρο της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Το παράπονο για Σιμεόνε και η εμπειρία της Τουρκίας που τον κράτησε ποδοσφαιρικά ζωντανό.

Ένα νέο όνομα προστέθηκε στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Όπως προκύπτει από αφρικανικό δημοσίευμα, ο Μπερνάρντ Μενσά ενδιαφέρει την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο 28χρονος Γκανέζος μέσος μένει ελεύθερος από την Καϊσερίσπορ και φέρεται να έχει βρεθεί στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων (Τράμπζονσπορ, Χαλ), μεταξύ των οποίων και οι «ασπρόμαυροι», αλλά και κάποιοι σύλλογοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ενδιαφέρον από Γιούβε, Βαλένθια, Γιουνάιτεντ

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη γκανέζικη Φέγενορντ. Βλέπετε η Γκάνα είναι μία χώρα που η αποικιοκρατία έχει αφήσει το αποτύπωμά της, με τους Πορτογάλους και τους Ολλανδούς να μάχονται για να ελέγξουν το εμπόριο της περιοχής, με τους τελευταίους να επικρατούν να ιδρύουν εταιρείες και εμπορικά παραρτήματα.

Βέβαια η συνέχεια της πορείας του Μενσά ήταν στην Πορτογαλία και τις Ακαδημίες της Γκιμαράες και όχι στην Ολλανδία. Στις 10 Μαΐου 2014 βρέθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας, έκατσε στον πάγκο στο ματς με την Μπράγκα και από την επόμενη σεζόν πήρε γεμάτο χρόνο συμμετοχής. Και δεν τα πήγε άσχημα τη σεζόν 2014-2015. Έπαιξε 34 ματς, σκόραρε 5 γκολ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ και η αγοραστική του αξία εκτινάχθηκε στα 4 εκατ.Ευρώ τον Ιούλιο του 2015. Αυτή η σεζόν στη Γκιμαράες τον έφερε στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, παρότι ήταν 20 χρονών και έπαιζε μόνο ένα χρόνο ως επαγγελματίας. Όπως αναφέρουν γκανέζικα ΜΜΕ, Βαλένθια, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του.

Μεταγραφή 8 εκατ.Ευρώ με υπογραφή Χόρχε Μέντες

Η Ατλέτικο Μαδρίτης όμως ήταν αυτή που τον απέκτησε. Η ισπανική ομάδα έβγαλε από τα ταμεία της 8 εκατ.Ευρώ για να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2015, μία μεταγραφή που είχε την υπογραφή του μεγαλοατζέντη Χόρχε Μέντες. Δεν κατάφερε όμως να πείσει τον Ντιέγκο Σιμεόνε και έτσι δόθηκε δανεικός στη Χετάφε την ίδια περίοδο.

Η στεναχώρια του μεταφέρθηκε στο ESPN Στην επιστροφή του στη Μαδρίτη και πάλι δεν μπόρεσε να βρει χώρο στα σχέδια του Σιμεόνε. Έτσι το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε η περιπέτειά του στην Τουρκία, αρχής γενομένης από τη Κασίμπασα. Εκεί έκανε γεμάτη σεζόν. Έπαιξε 32 παιχνίδια, σκόραρε 5 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ.

Εκείνη την περίοδο άρχισε να μεταφέρεται η δυσαρέσκειά του που ο Ισπανικός σύλλογος, αν κρίνουμε από το άρθρο του  ESPN με τίτλο «Το όνειρο της Ατλέτικο Μαδρίτης εξακολουθεί να καίει για τον Μπερνάρ Μενσά», το οποίο υπέγραφε ο συμπατριώτης του, Μάικλ Ότι Ατζέι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments