Global News

FAZ: Έφοδος της αστυνομίας σε φερόμενο ως «εγκέφαλο»

FAZ: Έφοδος της αστυνομίας σε φερόμενο ως «εγκέφαλο»

Πηγή Φωτογραφίας: MDR

Οι ανακριτές αναζητούσαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του πολιτικού του CDU στην προεκλογική εκστρατεία του 2019. Η εισαγγελία τον ερευνούσε εδώ και μήνες, με την υποψία για διαφθορά, τονίζει η FΑΖ σχετικά με τον χριστιανοδημοκράτη Mario Voigt, που δέχθηκε επιδρομή από αστυνομικές δυνάμεις για έρευνα του σπιτιού του στις Βρυξέλλες.

Ερευνήθηκαν επαγγελματικοί χώροι του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος (ΕΛΚ)  στις Βρυξέλλες σε σχέση με έρευνες για το κόμμα της Θουριγγίας CDU και τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας Mario Voigt. Οι βελγικές αρχές παρείχαν έτσι νομική βοήθεια στους Γερμανούς ερευνητές την Τρίτη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Ερφούρτης. Οι ερευνητές έψαχναν για πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Voigt στην προεκλογική εκστρατεία του 2019. Αφορούσε τον προσδιορισμό της επιρροής που είχε ο κατηγορούμενος στην ανάθεση παραγγελίας σε μια εταιρεία της Jena, είπε ο Grünseisen. Υπάρχει η υποψία ότι ο Voigt θα μπορούσε να είχε λάβει χρήματα από αυτήν την εταιρεία αφού η εταιρεία ανατέθηκε από το ΕΛΚ να διεξάγει μια διαδικτυακή προεκλογική εκστρατεία. Η εισαγγελία ερευνά τον Voigt εδώ και αρκετούς μήνες με την υποψία για διαφθορά σε εμπορικές συναλλαγές.

Το ΕΛΚ επιβεβαίωσε ότι Βέλγοι και Γερμανοί αστυνομικοί επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στις Βρυξέλες. «Το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές και παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και έγγραφα», έγραψε το κόμμα σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του. Καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια. Ο Voigt απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς σε σχέση με την έρευνα. Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον ίδιο για σχόλια την Τρίτη. Κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας της Ερφούρτης, το κοινοβούλιο της πολιτείας Θουριγγίας ήρε την ασυλία του Voigt ως βουλευτή τον Σεπτέμβριο του 2022. Στα μέσα Οκτωβρίου, αρκετές από τις εγκαταστάσεις του πολιτικού του CDU ερευνήθηκαν από τις ανακριτικές αρχές και εξασφαλίστηκαν στοιχεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments