Πολιτική

Μητσοτάκης: «Στόχος οι καλύτεροι μισθοί»

Μητσοτάκης: «Στόχος οι καλύτεροι μισθοί»

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην οποία παρουσιάζεται ένα νέο εργαλείο για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην οποία παρουσιάζεται ένα νέο εργαλείο για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ότι αποτελεί «επαναστατικό χρηματοδοτικό εργαλείο» επισημαίνοντας ότι μόλις τα τελευταία τρία χρόνια απέκτησε η Ελλάδα αυτό το «εργαλείο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «καθοριστικό» τον ρόλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Όπως είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ρόλος της συγκεκριμένης τράπεζας θα είναι καθοριστικός και για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων «για να δούμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές».

«Έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την πραγματική οικονομία. Έχουμε στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε, διότι εκεί χτυπάει η καρδιά της ελληνικής οικονομίας. Kαι δεν μπορούμε να φανταζόμαστε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη θα μετατραπούμε σε μία οικονομία πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, όταν οι επιχειρήσεις μας ξεκινάνε από μία μικρή αναφορά και δεν το θεωρώ και απολύτως απαραίτητο. Θέλω να το τονίσω αυτό. Υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να είναι πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενες. Υπάρχουν επιχειρήσεις που μπορεί να χτυπήσουν κάποιο πλαφόν μεγέθους και να είναι απολύτως βιώσιμες και κερδοφόρες, χωρίς να έχουν την ανάγκη να επεκταθούν περισσότερο» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του.

«Αλλά αυτή θα είναι και η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα. Η χρηματοδότηση αυτής της επιχειρηματικότητας η οποία δεν έχει πρόσβαση σε δανεισμό, για αυτό και θέλουμε και περισσότερο ανταγωνισμό και περισσότερα εργαλεία, πάντα με έλεγχο και πάντα με αυστηρούς κανόνες εποπτείας για να μη δούμε πράγματα τα οποία μπορεί κάποια στιγμή να τα πληρώσουμε στο μέλλον. Αλλά να τελειώσω λέγοντας ότι καταλαβαίνουμε πώς δουλεύει η πραγματική οικονομία. Και δεν μπορώ να μην αντισταθώ να κάνω και μία πιο πολιτική παρατήρηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που μπορούν να φανταστούν ότι αυτά τα οποία έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι που μας κυβερνούσαν. Το λέω πολύ απλά, διότι αμφιβάλλω αν θα καταλάβαιναν τα μισά από αυτά τα οποία είπαμε σήμερα, για το πως δουλεύει πραγματικά η οικονομία. Μάλλον θα ήταν κολλημένοι σε ιδεοληψίες και σε λογικές οι οποίες έρχονται από το παρελθόν» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός «καρφώνοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments