Διεθνή

Ερντογάν για τη φρεγάτα Anadolu: Σύμβολο που εδραιώνει τον Αιώνα της Τουρκίας

Ερντογάν για τη φρεγάτα Anadolu: Σύμβολο που εδραιώνει τον Αιώνα της Τουρκίας
«Θεωρούμε αυτό το πλοίο σύμβολο που θα εδραιώσει στον Αιώνα της Τουρκίας τη θέση της χώρας μας ως ηγέτιδα στην περιοχή της, η οποία έχει λόγο στον κόσμο» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

«Θεωρούμε αυτό το πλοίο σύμβολο που θα εδραιώσει στον Αιώνα της Τουρκίας τη θέση της χώρας μας ως ηγέτιδα στην περιοχή της, η οποία έχει λόγο στον κόσμο» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή παράδοσης του υπερσύγχρονου ελικοπτεροφόρου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων «Anadolu» στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας τη Δευτέρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις νέες φρεγάτες που κατασκευάζονται στα τουρκικά ναυπηγεία αλλά και στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Σήμερα κόβουμε τη λαμαρίνα της νέας μας φρεγάτας Milgem 3, την οποία θα φέρουμε στη Γαλάζια Πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας όμως οποιαδήποτε ευθεία ή έμμεση αναφορά στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν σημείωσε παράλληλα ότι το πολεμικό πλοίο TCG Anadolu με τα άρματα μάχης και τα αμφίβια οχήματα που θα μεταφέρει θα επιτρέψει στην Τουρκία να πραγματοποιήσει ανθρωπιστικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Όπως τόνισε, τα συστήματα όπλων, διαχείρισης πολέμου, ηλεκτρονικού πολέμου, υπέρυθρης αναζήτησης και εντοπισμού, ηλεκτροοπτικής αναζήτησης, προειδοποίησης με λέιζερ και άμυνας τορπιλών και τα ραντάρ του πλοίου αναπτύχθηκαν από την εθνική βιομηχανία.

«Υπάρχει ένα πλήρες νοσοκομείο και χειρουργείο σε αυτό το πλοίο, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για στρατιωτικούς σκοπούς, καθώς και για επιχειρήσεις ανακούφισης από φυσικές καταστροφές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, όταν είναι απαραίτητο. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, χάρη στην TCG Anadolu, θα γίνουμε μια χώρα που πρωτοπορεί σε τεχνολογίες, συστήματα και λύσεις που αλλάζουν τα δεδομένα και είναι από τις πρώτες στον κόσμο. Η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει σε τέτοια έργα μας επιτρέπει να φέρουμε στη χώρα μας πιο προηγμένες τεχνολογίες, οι οποίες είναι περισσότερο εγχώριες και εθνικές. Με τη θέση σε λειτουργία του πλοίου αμφίβιας επίθεσης, κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς την παραγωγή του εθνικού μας αεροπλανοφόρου. Η ναυπηγική μας βιομηχανία θα κατασκευάσει και το εθνικό μας αεροπλανοφόρο», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Στα 49 εκατ. δολ. ο αμυντικός προϋπολογισμός

Σημειώνοντας ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός που διατίθεται για την έρευνα και την ανάπτυξη στην αμυντική βιομηχανία έχει αυξηθεί από 49 εκατ. δολ. σε πάνω από 1,5 δισ. δολ., ο Ερντογάν πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι οι εξαγωγές του κλάδου έχουν φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ 4,4 δισ. δολ. μέχρι το 2022 από 248 εκατ. δολ. είναι επίσης ένα σημάδι αυτού. Χάρη στην ορθή στάση και την αποφασιστικότητά μας στην εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία, έχουμε φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο στη μείωση της εξάρτησής μας από το εξωτερικό. Το εγχώριο ποσοστό μας ήταν 20% όταν αναλάβαμε την εξουσία, αλλά τώρα η αύξησή του στο 80% είναι μια ιστορική επιτυχία που θα γίνει καλύτερα κατανοητή στο μέλλον λόγω της σημασίας της. Σήμερα, η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των μονάδων ασφαλείας σε κάθε τομέα, από τον σχεδιασμό μέχρι την ανάπτυξη, από την έρευνα και ανάπτυξη μέχρι την καινοτομία και τη μαζική παραγωγή. Δεν ασχολούμαστε πλέον μόνο με τα οχήματα, αλλά και με τα πυρομαχικά. Κάθε Τώρα υπάρχουν απαιτήσεις από εμάς για εγχώρια και ξένα πυρομαχικά. Καλύπτουμε τις ανάγκες που φέρνουν μπροστά μας οι επιχειρήσεις μας σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, και πάλι μέσω της αμυντικής μας βιομηχανίας».

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που τα προϊόντα της αμυντικής μας βιομηχανίας, τα οποία χρησιμοποιούνται με επιτυχία από τις δυνάμεις ασφαλείας μας στις εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις τους, αρχίζουν να παίρνουν τη θέση τους στα αποθέματα των φιλικών χωρών», είπε ο Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments