Πολιτική

Άδωνις: Οι Ποδέμος προτείνουν σταθερά «Καλάθι»

Άδωνις: Οι Ποδέμος προτείνουν  σταθερά «Καλάθι»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Επιμένουν σε λύση Άδωνι οι Ισπανοί ομοϊδεάτες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία

Επιμένουν σε λύση Άδωνι οι Ισπανοί ομοϊδεάτες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία. Οι Ποδέμος επαναφέρουν την πρότασή τους για την δημιουργία «Καλαθιού του Νοικοκυριού», σε πείσμα της αρνητικής θέσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος με το οποίο συγκυβερνούν.

Το θέμα ανακινεί εκ νέου ο Νίκος Φιλιππίδης στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην στήλη Βαβέλ, όπου υπενθυμίζεται ότι οι Ποδέμος προτείνουν σταθερά, από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, την θέσπιση του «Καλαθιού» ως μέτρου εναντίον της πληθωριστικής κρίσης.

Αρχικά, δε, η πρόταση ήταν πανομοιότυπη με εκείνη του δικού μας Άδωνι, αλλά είχαν αντιταχθεί οι ιδιοκτήτες των αλυσίδων σούπερ – μάρκετ, καταγγέλλοντας το μέτρο ως σοβιετικού τύπου παρέμβαση στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Η απάντηση της κυβέρνησης συνεργασίας Σοσιαλιστών – Ποδέμος ήταν η δραστική μείωση του ΦΠΑ για μια ορισμένη κατηγορία προϊόντων και η δημιουργία επιτροπής, η οποία θα διαπίστωνε εάν η μείωση έφθανε στο πλατύ καταναλωτικό κοινό.

Το μέτρο όμως σέρνεται και απογοητεύει. Έτσι, οι Ποδέμος, ο ισπανικός ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν πριν από μερικές εβδομάδες με νέα πρόταση για τη δημιουργία καλαθιού. Αυτή τη φορά πιο κοστοβόρο Με κρατική χρηματοδότηση περίπου 5 δις. κόστος πρότειναν να φτιαχτεί ένα καλάθι με 20 προϊόντα, που θα διατίθενται σε όλους με τιμή μικρότερη κατά 14%, όση και η επιβάρυνση που έχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα τον τελευταίο χρόνο.

Το Καλάθι δουλεύει, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία τολμά, σε αντίθεση με τους ημέτερους μεμψίμοιρους αρνητές.

Στο θέμα αναφέρεται η αποψινή ανάρτηση του Άδωνι στο Twitter, στην οποία επισυνάπτεται το σχετικό απόσπασμα από «Τα Νέα» και στην οποία ο υπουργός Ανάπτυξης επισημαίνει:

«Οι Ποδεμος, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία, προτείνουν το «καλαθι του νοικοκυριού» ως λύση στην ακρίβεια στα τρόφιμα που πλήττει και τη χώρα της Ιβηρικής. Αποκαλυπτικός ο σήμερα στα «Νέα»: «Τι δεν έκανε η κυβέρνηση Σάντσεθ; Δεν άκουσε τον συγκυβερνήτη της Ποδέμος Το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που σταθερά από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο προτείνει ως λύση στην ισπανική ακρίβεια στο ράφι ένα καλάθι νοικοκυριού, μία λύση σαν το καλάθι του Αδωνη Γεωργιάδη Αρχικά μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο η πρόταση ήταν ακριβώς ίδια με αυτή του έλληνα υπουργού Ανάπτυξης, Τότε οι σουπερμαρκετάδες της Ισπανίας ξεσηκώθηκαν καταγγέλλοντας την πρόταση ως μέτρο τύπου σοβιέτ και η κυβέρνηση έκανε πίσω. Εκείνη την περίοδο η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση ή και μηδενισμό του ΦΠΑ για κάποια προϊόντα και έφτιαξε μια επιτροπή που συνέρχεται κάθε μήνα και παρακολουθεί, αν πέρασαν οι μειώσεις των φόρων στην κατανάλωση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μέτρο σέρνεται Και οι Ποδέμος επανήλθαν πριν από μερικές εβδομάδες με νέα πρόταση για τη δημιουργία καλαθιού, Αυτή τη φορά πιο κοστοβόρο Με κρατική χρηματοδότηση περίπου 5 δισ κόστος πρότειναν να φτιαχτεί ένα καλάθι με 20 προϊόντα τα οποία θα διατίθενται σε όλους με τιμή μικρότερη κατά 14% όση και η επιβάρυνση που έχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα τον τελευταίο χρόνο»…απλά πράγματα το «Καλάθι του Νοικοκυριού» δουλεύει (και χωρίς επιδότηση)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments