Αθλητισμός

Νέντοβιτς: «Ακούω πολλά για την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό και εύχομαι τα καλύτερα»

Νέντοβιτς: «Ακούω πολλά για την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό και εύχομαι τα καλύτερα»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς μίλησε στο SDNA για τη σεζόν του Ερυθρού Αστέρα, τη σχέση του με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, την «πράσινη» ενίσχυση, αλλά και το «δέσιμό» του με τον Ιωάννη Παπαπέτρου

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ερυθρού Αστέρα ολοκληρώθηκε με ρεκόρ 17-17 και η σερβική ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στα πλέι οφ της Euroleague. Η απογοήτευση ήταν δεδομένη στους διαδρόμους της «Χάλα Πιονίρ», όμως παράλληλα οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έμοιαζαν αποφασισμένοι να τα… δώσουν όλα στη συνέχεια της σεζόν, για να κατακτήσουν τους τίτλους στην Αδριατική Λίγκα και το πρωτάθλημα Σερβίας.

Το sdna.gr συνάντησε έξω από τα αποδυτήρια του Ερυθρού Αστέρα ένα πρόσωπο ιδιαίτερα γνώριμο και αγαπητό στο ελληνικό κοινό, τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος αγωνίστηκε μια διετία στο «τριφύλλι», προτού επιστρέψει στην πατρίδα του το περασμένο καλοκαίρι και δέθηκε αρκετά με τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Ο «Νέντο» αγωνίστηκε για μόλις 1′ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και δεν είχε πολλά να πει για το παιχνίδι, όμως όταν του ζητήσαν να απευθυνθεί στο ελληνικό κοινό, που τον αγαπάει πολύ, κοντοστάθηκε και έκανε μια… εξαίρεση.

Στην αρχή, λοιπόν, ρωτήσαν τον ποιοτικό σκόρερ για τη σεζόν του Ερυθρού Αστέρα και τα σκαμπανεβάσματα στην πορεία των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου, με τον ίδιο να τονίζει: «Δυστυχώς, δεν μπήκαμε στα πλέι οφ για πολύ λίγο. Ειλικρινά, πιστεύω πως τα αξίζαμε. Κάναμε κάποιες “σκληρές” ήττες, σε ματς που είχαμε τον έλεγχο. Όμως, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι τώρα. Έτσι είναι το μπάσκετ και η ζωή. Έχουμε δυο στόχους μπροστά μας, που πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Η Αδριατική Λίγκα είναι πολύ σημαντική για εμάς και έχουμε και το σερβικό πρωτάθλημα. Έχουμε κάτι να περιμένουμε και ελπίζουμε πως μπορούμε να “μεταφέρουμε” τα καλά παιχνίδια που κάναμε στο φινάλε της Euroleague και στο υπόλοιπο της σεζόν». Πριν από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τη «Φενέρ» ο κόουτς Ιβάνοβιτς ανέφερε πως αν η ομάδα του περνούσε στα πλέι οφ θα είχε ευκαιρία να φτάσει ακόμα και μέχρι τη διεκδίκηση του τίτλου. Ένιωθαν το ίδιο και οι παίκτες του;

«Αυτό πίστευε και αυτό προσπαθούσε να μας μεταφέρει. Όταν μπαίνεις στο Top-8 όλα είναι πιθανά. Είσαι μια εκτός έδρας νίκη μακριά από το Final Four αν προστατεύσεις την έδρα σου. Μετά στο Final Four όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα, θα θυμόμαστε αυτή τη σεζόν, η οποία δεν ήταν πετυχημένη για εμάς. Ο στόχος μας ήταν η οκτάδα και δεν τον πετύχαμε. Όμως, όπως είπα, έχουμε ακόμα δύο τρόπαια να κυνηγήσουμε», απάντησε ο «Νέντο».

Εφόσον έκλεισαν το κεφάλαιο «Ερυθρός Αστέρας» θέλανε να ρωτήσουνε τον 32χρονο σούτινγκ γκαρντ για τη σχέση που «έχτισε» με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού την προηγούμενη διετία, αλλά και για την εμπειρία του στην Αθήνα με τη φανέλα του «τριφυλλιού». «Νιώθω πως έχω μια πολύ ισχυρή σύνδεση με τον κόσμο. Πέρασα δυο όμορφα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και τώρα, όταν ήρθα στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και περπατούσα στον δρόμο, ο κόσμος με σταματούσε και μου μιλούσε με πολύ καλά λόγια. Ήταν κάτι όμορφο. Πάντα θα λέω πως αγαπάω την Ελλάδα, την ένιωσα σπίτι μου», είπε αρχικά, προτού συμπληρώσει με… νόημα:

«Ήταν κάπως στενάχωρο ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στο επίπεδο που περίμενα να είναι και που αυτή η ομάδα αξίζει να είναι. Ωστόσο, ακούω πολλά για την επόμενη σεζόν και εύχομαι στην ομάδα τα καλύτερα». Τέλος, σταθήκε στην ιδιαίτερη σύνδεσή του με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Οι δυο τους είναι αντίπαλοι στα σερβικά παρκέ, όμως η σχέση τους είναι… κάτι μεγαλύτερο από το μπάσκετ, όπως έχουν τονίσει στο παρελθόν αμφότεροι.

«Είναι κάτι εξαιρετικό, κάτι πέρα από το μπάσκετ. Δεν με ενδιαφέρει ότι παίζει για την Παρτιζάν και δεν τον ενδιαφέρει ότι αγωνίζομαι στον Ερυθρό Αστέρα. Φυσικά, λόγω του δύσκολου προγράμματός μας δεν είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε όσο θα θέλαμε. Βρεθήκαμε μερικές φορές και θα τον δω και απόψε. Πάντα μιλάμε στο τηλέφωνο, στέλνουμε μηνύματα. Είμαι χαρούμενος για εκείνον, που πηγαίνει στο Top-8. Ελπίζω πως θα έχω την ευκαιρία να παίξω απέναντί του στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας και να τον νικήσω», ανέφερε ο Νέντοβιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments