Διεθνή

Πριγκόζιν/Βάγκνερ: Να κηρύξει ο Πούτιν το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Πριγκόζιν/Βάγκνερ: Να κηρύξει ο Πούτιν το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: CONCORD PRESS SERVICE/VIA REUTERS

Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δημιουργός της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ καλεί τον πρόεδρο Β. Πούτιν να κηρύξει το τέλος της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, μετά τις προόδους που σημείωσε η ομάδα κρούσης.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δημιουργός της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ καλεί τον πρόεδρο Β. Πούτιν να κηρύξει το τέλος της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, μετά τις προόδους που σημείωσε η ομάδα κρούσης.

Αυτή η δήλωση του «σεφ του Πούτιν» γίνεται μετά την κατάληψη άλλων δύο περιοχών στην πόλη Μπαχμούτ της Ουκρανίας. Η στρατιωτικές αυτές καταλήψεις πρέπει να θεωρούνται δεδομένες σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη ανακοίνωση από την πλευρά των ουκρανικών αρχών, η οποία να επιβεβαιώνει ή, απεναντίας, να διαψεύδει τον ισχυρισμό του δημιουργού της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Στην δήλωση του «μάγειρα του Πούτιν» τονίζεται εισαγωγικά ότι «για τις Αρχές και την κοινωνία συνολικά είναι σήμερα αναγκαίο να τεθεί ένα πλήρες τέλος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο διάσημος ρωσικός παράγοντας συμπληρώνει ότι «η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινωθεί το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και να ενημερωθούν άπαντες ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τα αποτελέσματα που σχεδίαζε».

«Υπό μία έννοια πετύχαμε», συνεχίζει ο Πριγκόζιν, ο οποίος προσθέτει στην ίδια τοποθέτηση:  «Έχουμε εξουδετερώσει έναν τεράστιο αριθμό μαχητών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μπορούμε να πούμε στους εαυτούς μας ότι οι αποστολές της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν ολοκληρωθεί».

«Θεωρητικά η Ρωσία έχει ήδη καταστρέψει ένα μεγάλο κομμάτι του ενεργού ανδρικού πληθυσμού της Ουκρανίας και εκφόβισε ένα άλλο κομμάτι, υποχρεώνοντάς το να εγκαταλείψει τη χώρα και να πάει στην Ευρώπη. Επίσης, η Ρωσία κατέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής της Ουκρανίας, αποκόπτοντας τη Θάλασσα του Αζόφ και ένα μεγάλο μέρος της Μαύρης Θάλασσας, δημιουργώντας έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία», προσθέτει ο επικεφαλής του παραστρατιωτικού συνδέσμου και καταλήγει:  «Πλέον έχει μείνει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε: να κερδίσουμε ένα πάτημα και να γαντζώσουμε την ύπαρξή μας εκεί.  Μία επώδυνη αντεπίθεση των Ουκρανών θα μπορούσε να είναι παιχνίδι στα χέρια της Ρωσίας. Συνοψίζοντας οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να επιτεθούν και εμείς έτοιμοι να απωθήσουμε το χτύπημα. Η επιλογή για μία συμφωνία με την Ουκρανία για το τέλος του πολέμου είναι αδύνατη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments