Διεθνή

Τεισέιρα: Απειλείται με 15 χρόνια φυλάκισης

Τεισέιρα: Απειλείται με 15 χρόνια φυλάκισης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο/instagram

Ο Τζακ Τεισέϊρα, το 21χρονο μέλος της Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπόθεση διαρροής στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ. Σήμερα, απειλείται με φυλάκιση, η οποία μπορεί να φθάσει τα 15 έτη.

Ο Τζακ Τεισέϊρα, το 21χρονο μέλος της Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπόθεση διαρροής στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ. Σήμερα, απειλείται με φυλάκιση, η οποία μπορεί να φθάσει τα 15 έτη.

Ο 21χρονος Τζακ Τεϊσέιρα, μέλος της εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης, είναι αντιμέτωπος με σοβαρές αιτιάσεις αναφορικά με την διαβόητη υπόθεση διαρροής στρατιωτικών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τεισέιρα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη σύλληψή του για την διαρροή εγγράφων και πληροφοριών, η οποία έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ταραχή στις αμερικανικές αρχές.

Ο μυστηριώδης 21χρονος εμφανίσθηκε ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, μια ημέρα αφότου οι πράκτορες του FBI έφθασαν στο σπίτι της οικογένειάς του στην μικρή πόλη Ντάιτον, περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ.

Κατηγορήθηκε για διατήρηση και μετάδοση πληροφοριών εθνικής ασφάλειας και εσκεμμένη διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων. Τα ποινικά αδικήματα ενδέχεται να επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών, σύμφωνα με την Washington Post.

Σε σημερινό ρεπορτάζ από την Ουάσιγκτον, η δημοσιογράφος Κίμπερλυ Χάλκετ ανέφερε ότι η σύλληψη έχει εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με το πώς ο σχετικά χαμηλόβαθμος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών ήταν σε θέση να διαδώσει τις πληροφορίες.

Στα δικαστικά έγγραφα που αποσφραγίστηκαν την Παρασκευή, οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο Τεϊσέιρα εντοπίστηκε να αναζητά τη λέξη «διαρροή» σε ένα απόρρητο σύστημα στις 6 Απριλίου – την ημέρα που οι New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά τα έγγραφα.

Το FBI επισήμανε πως αυτός ήταν λόγος να πιστεύεται ότι ο Τεισέιρα προσπαθούσε να βρει πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για το ποιος ήταν υπεύθυνος για τις διαρροές.

Η διαρροή έχει αναστατώσει την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, με αξιωματούχους του Πενταγώνου να λένε ότι επανεξετάζουν τις πολιτικές τους καθώς συνέχισαν να ερευνούν την κλίμακα και το εύρος των όσων είχαν δημοσιοποιηθεί.

Οι αρχές έχουν, επίσης, επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι τουλάχιστον ορισμένα από τα έγγραφα φαίνεται να έχουν υποστεί επεξεργασία και ενδέχεται να χρησιμοποιούνται σε εκστρατείες παραπληροφόρησης από διάφορους παράγοντες.

Τονίζεται ότι τα έγγραφα ευρείας εμβέλειας περιείχαν εκτιμήσεις των ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δίνοντας μια ζοφερή εικόνα ότι οι μάχες πιθανότατα θα εκτείνονταν πέρα ​​από το 2023 και ότι η αεράμυνα του Κιέβου αντιμετώπιζε διαφαινόμενες ελλείψεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments