Ελλάδα

Πάσχα 2023: Αρχίζει σταδιακά η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων

Πάσχα 2023: Αρχίζει σταδιακά η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από το μεσημέρι της Δευτέρας και έως και αύριο στην Αττική πρόκειται να επιστρέψουν περίπου 300.000 αυτοκίνητα

Ξεκινά σταδιακά η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από το μεσημέρι της Δευτέρας και έως και αύριο στην Αττική πρόκειται να επιστρέψουν περίπου 300.000 αυτοκίνητα, με την επιστροφή να γίνεται υπό βροχή, όπως έχει ενημερώσει και η ΕΜΥ.

Ήδη σε ισχύ βρίσκονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία, ενώ όπως έχει ανακοινώσει η Ολυμπία Οδός οι ώρες αιχμής για σήμερα είναι από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, ενώ για αύριο, Τρίτη του Πάσχα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Μιλώντας στο OPEN, ο συγκοινωνιολόγος της Ολυμπίας Οδού, Γ. Χανδάνος, τόνισε ότι μετά το μεσημέρι αναμένεται η επιστροφή του κύριου όγκου των εκδρομέων. Το τμήμα από τον Ισθμό, μέχρι την Ελευσίνα, θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από οχήματα, όπως και το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που δέχεται την κυκλοφορία από την Κορίνθου-Πατρών και από τον Μορέα.

Δεν είναι πάντως ελληνικό το φαινόμενο, με τις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργούνται από την επιστροφή των εκδρομέων, τόνισε ο κ. Χανδάνος, καθώς σημειώνεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, τις ημέρες των γιορτών.

Με βροχές και καταιγίδες η επιστροφή των εκδρομέων

Με βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα οι εκδρομείς που πέρασαν στα χωριά τους ή σε άλλους προορισμούς τις ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε εχθές το μεσημέρι εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 20 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 21 και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στους χάρτες της Εικόνας 1 παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται από το πρωί έως το απόγευμα της Δευτέρας, 17/04

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments