Διεθνή

Ουκρανία: «Πρωτοφανείς αιματηρές μάχες» στην Μπαχμούτ

Ουκρανία: «Πρωτοφανείς αιματηρές μάχες» στην Μπαχμούτ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ουκρανία αναφέρει "πρωτοφανείς αιματηρές μάχες" στην Μπαχμούτ. Το Κίεβο αναφέρει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν την πόλη.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση δημοσίευσε την Κυριακή πλάνα από στρατιώτες της ομάδας Βάγκνερ, στην πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του δύο ακόμα τετράγωνα της πόλης. Η Ουκρανία αναφέρει “πρωτοφανείς αιματηρές μάχες” στην Μπαχμούτ. Το Κίεβο αναφέρει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν την πόλη.

Στην πόλη Σλοβιάνσκ, ο αριθμός των νεκρών από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς ανήλθε σε 11, ενώ δύο ακόμα άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από ρωσικά πυρά στην Χερσώνα.

Σύμφωνα με την αστυνομική δύναμη της Χερσώνας, η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτεθεί στην ουκρανική αστυνομία της περιοχής καιένα αυτοκίνητο της αστυνομίας δέχθηκε επίθεση στην περιοχή Korabel, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και να καταστραφεί το αυτοκίνητο.

Στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Κίνας. Οι δύο πλευρές χαιρέτησαν τη συμμαχία τους αλλά και τη στρατιωτική τους συνεργασία με ανταλλαγή «χρήσιμων πληροφοριών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πάντως, η Κίνα επιμένει ότι δεν βοηθάει στρατιωτικά τη Ρωσία σύμφωνα με το gr.euronews.com

Ωστόσο, η Ουκρανία αναφέρει ότι εντοπίζει κινεζικά εξαρτήματα στον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments