Πολιτική

Υπόθεση Γεωργούλη: Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Υπόθεση Γεωργούλη: Πληθαίνουν οι αντιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αυξάνουν οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που αποφεύγουν να καταγγείλουν ευθέως τον σεξισμό και την σεξουαλική κακοποίηση εν γένει

Αυξάνουν οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που αποφεύγουν να καταγγείλουν ευθέως τον σεξισμό και την σεξουαλική κακοποίηση εν γένει, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως το κόμμα αδυνατεί να εκφραστεί με έναν ενιαίο τρόπο επί ενός τόσο σημαντικού ζητήματος.

Την εντύπωση ενός «κόμματος στούντιο» έδωσε, πρώτη, η μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη, Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη,  η οποία κινήθηκε σε αισθητικά και πολιτικά όρια εφημερίδας «Μακελειό».

Η κ. Βαρέλη – Στεφανίδη, υποψήφια βουλευτής στην Ανατολική Αττική και περιφερειακή σύμβουλος με την «Δύναμη Ζωής» της Ρ. Δούρου επανέλαβε το επαίσχυντο πρωτοσέλιδο του «Μακελειού», σημειώνοντας σε λεζάντα στην σχετική ανάρτηση στου Twitter»: «Συγγνώμη, αλλά δεν είναι απίθανον να είναι έτσι».

Η ανάρτηση προκάλεσε σάλο και τροφοδότησε αναρτήσεις και άρθρα διαμαρτυρίας. Ο κ. Παύλος Χρηστίδης, για παράδειγμα, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε στον λογαριασμό του στο Twitter πως «είναι δυνατόν; Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό;».  Ως αποτέλεσμα, η κ. Βαρέλη – Κωνσταντινίδη υποχρεώθηκε να κατεβάσει την ανάρτησή της και, μαζί με αυτήν, τον άστοχο σχολιασμό της.

Την «σκυτάλη» των άστοχων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέλαβε η κ. Αναστασία Γαϊταρτζή, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Μακεδονία καταδίκασε την σεξουαλική παρενόχληση γενικά, αλλά αναρωτήθηκε ποια θα έπρεπε να είναι η αντίδραση εάν επρόκειτο για περίπτωση προσυνεννόησης ανάμεσα στον κ. Αλέξη Γεωργούλη και την κ. Άννα Χρονοπούλου:  «Πρώτοι εμείς καταδικάζουμε την παρενόχληση των γυναικών… αν όμως είναι στημένο γεγονός ακριβώς πριν τις εκλογές…? Τότε??», σημείωσε η κ. Α. Γιαταρτζή.

Στο πιο πρόσφατο κρούσμα αυτής της ιδιότυπης και κακόγουστης κομματικής Βαβέλ, ο κ. Βασίλης Μίγας από την Θεσσαλία. Το στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα έκανε μια χυδαία ανάρτηση στο Twitter, η οποία αμφισβητούσε κάθε ιδέα σεξουαλικής κακοποίησης. Το νέο αυτό κρούσμα εσωκομματικής παραφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε αναπάντητο από τα αρμόδια κομματικά όργανα, τα οποία έθεσαν εκτός κομματικής λειτουργίας τον κ. Β. Μίγα.

Το ζήτημα όλων αυτών των ατυχών παραφωνιών, σε βάρος πάντοτε του φερόμενου θύματος της υπόθεσης Γεωργούλη, οδήγησε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να εκδώσει ανακοίνωση. Στο κείμενο ιδιαίτερος λόγος γίνεται για υποκρισία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, μια υποκρισία, που, κατά την ανακοίνωση, είναι ταυτοτικό στοιχείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικότερα ότι «χθες, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, ταυτιζόμενη με ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στον ελληνικό τύπο! Σήμερα, άλλη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από μια τόσο σοβαρή καταγγελία, βλέπει «στημένο γεγονός».

«Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να διαθέτουν», διερωτάται η Νέα Δημοκρατία, «για να ζητούν την ψήφο των πολιτών, μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, που η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments