Οδηγός

ΕΣΔΙ: Οδηγίες για 311 μόνιμες προσλήψεις με γραπτό διαγωνισμό

ΕΣΔΙ: Οδηγίες για 311 μόνιμες προσλήψεις με γραπτό διαγωνισμό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Νέες οδηγίες για τον γραπτό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 22 Απριλίου και τις 311 προσλήψεις μονίμων στα δικαστήρια εξέδωσε η ΕΣΔΙ.

Νέες οδηγίες για τον γραπτό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 22 Απριλίου και τις 311 προσλήψεις μονίμων στα δικαστήρια εξέδωσε η ΕΣΔΙ.

Στα πλαίσια των εξετάσεων του ‘Α Εισαγωγικού Διαγωνισμού 2023 η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ) δημοσίευσε νέα κατανομή υποψηφίων και  οδηγίες προς τους υποψηφίους που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ) Εκπαίδευσης, Τεχνολογικής (ΤΕ) Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης.

ΕΣΔΙ: Αναλυτικές οδηγίες προς τους υποψηφίους

Ως προς το υπό στοιχείο α’ μάθημα (Θέμα Γενικής Παιδείας), η εξέταση θα αφορά σε ανάπτυξη δοκιμίου (κειμένου), έκτασης 800‐1.000 λέξεων, σχετικά με το θέμα που θα δοθεί. Απαγορεύεται η χρήση οποιωνδήποτε νομοθετημάτων ή κωδίκων κατά τη γραπτή εξέταση του θέματος της Γενικής Παιδείας.

Κατά τις γραπτές εξετάσεις των β’ και γ’ θεμάτων, οι υποψήφιοι μπορούν να φέρουν μαζί τους ασχολίαστους κώδικες, ασχολίαστα κείμενα του Συντάγματος και οποιοδήποτε νομοθέτημα, σχετικό με την εξεταστέα ύλη, ήτοι και σε φωτοτυπίες των άρθρων των κωδίκων, φωτοτυπία του Συντάγματος, φωτοτυπίες των ν.4798/2021 (Α΄68) και ν.4938/ 2022 (Α΄109). Όλα, δε, τα ανωτέρω οι υποψήφιοι μπορούν να τα βρουν και διαδικτυακά.

Οι σχολιασμένοι κώδικες καθώς και οι κώδικες στους οποίους υπάρχουν (ιδιόχειρες) σημειώσεις των υποψηφίων απαγορεύονται επί ποινή αποκλεισμού

Η διάρκεια κάθε γραπτής εξέτασης θα είναι 3 ώρες. Μετά την πάροδο μίας (1) ώρας από την έναρξη της εξέτασης επιτρέπεται η αποχώρηση των υποψηφίων. Η προσέλευση των υποψηφίων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν από την έναρξη της γραπτής εξέτασης.

Κατά τις γραπτές εξετάσεις οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ. Απαγορεύεται στους υποψηφίους, µε ποινή αποκλεισμού από την εξέταση, να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή κινητά υπό τύπου ρολογιού ή άλλες συναφείς ηλεκτρονικές συσκευές και οποιοδήποτε τύπο χαρτιού (κόλλες αναφοράς κ.λπ.) και να καπνίζουν μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της γραπτής εξέτασης. Οι προαναφερόμενες ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνα παραδίδονται υποχρεωτικά πριν από την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας στους επιτηρητές.

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους απλά ρολόγια χειρός για να παρακολουθούν τον χρόνο της εξέτασης. Ο χρόνος λήξης της εξέτασης θα τηρηθεί με αυστηρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει δυνατότητα γραφής μόνο με μπλε ή μαύρο στυλό, χωρίς τη δυνατότητα εναλλαγής χρωμάτων και ότι απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε άλλου χρώματος στυλό ακόμη και στο πρόχειρο, διότι διαφορετικά θα μηδενίζεται το γραπτό.

Απαγορεύεται επίσης η χρήση διορθωτικού για το σβήσιμο λαθών στο κείμενο. Οι περιπτώσεις αντιγραφών θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα και με μηδενισμό του γραπτού.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ανακοινωθεί το πρόγραμμα του διαγωνισμού και ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων.

Το πρόγραμμα του γραπτού διαγωνισµού ορίσθηκε ως εξής:

“Σάββατο 22-4-2023, ώρα 10.00΄: Οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων [ν.4798/2021] (Α΄68) ως ισχύει, και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών [ν.4938/2022] (Α΄109) ως ισχύει.

Σάββατο 22-4-2023, ώρα 17.30΄ : Θέμα Γενικής Παιδείας Κυριακή 23-4-2023, ώρα 10.00΄ : Στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού.

Επιπλέον ορίσθηκαν τα εξής:

Η διάρκεια κάθε γραπτής εξέτασης θα είναι 3 ώρες. Μετά την πάροδο μίας ώρας από την έναρξη της εξέτασης επιτρέπεται η αποχώρηση των υποψηφίων.

Η προσέλευση των υποψηφίων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη της γραπτής εξέτασης”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments