Αθλητισμός

Οι Μπακς καλούνται να επιστρέψουν από το 1-3, κάτι που έχει γίνει 13 φορές

Οι Μπακς καλούνται να επιστρέψουν από το 1-3, κάτι που έχει γίνει 13 φορές

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Οι Μπακς καλούνται να επιστρέψουν από το 1-3 απέναντι στους Χιτ και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, αφού αυτό έχει συμβεί μόλις 13 φορές σε 271 σειρές playoffs του NBA. Δείτε ποιες ομάδες και πότε έκαναν τέτοιες ανατροπές

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι Μιλγουόκι Μπακς, που υπέστησαν την τρίτη ήττα τους σε τέσσερα παιχνίδια με τους Μαϊάμι Χιτ, παρότι η επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο συνοδεύτηκε από triple-double. Τα ελάφια καλούνται να επιστρέψουν από 1-3 και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, καθώς τέτοια ανατροπή έχει γίνει μόλις 13 φορές σε 271 σειρές playoffs του NBA.

Οι Μπόστον Σέλτικς το κατάφεραν δύο φορές απέναντι στους Σίξερς. Η μία ήταν το 1968 και άλλη το 1981. Σε αμφότερες μάλιστα τις περιπτώσεις οι Κέλτες αναδείχθηκαν τελικά πρωταθλητές. Δύο φορές έχουν φτάσει σε αυτό το κατόρθωμα και οι Χιούστον Ρόκετς. Η πρώτη ήταν το 1995, απέναντι στους Σανς. Αργότερα μάλιστα την ίδια χρονιά κατέκτησαν και τον τίτλο. Η δεύτερη ήταν το 2015 σε σειρά με τους Κλίπερς.

Οι Λέικερς το έκαναν το 1970 απέναντι στους Σανς. Οι Ουάσινγκτον Μπούλετς επέστρεψαν από το 1-3 το 1979 σε σειρά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Κάτι αντίστοιχο πέτυχαν και οι Μαϊάμι Χιτ κόντρα στους Νικς το 1997, αλλά και οι Πίστονς κόντρα στους Μάτζικ το 2003. Το 2006 ήταν οι σειρά των Σανς να κάνουν το come-back, παρότι οι Λέικερς είχαν πάρει προβάδισμα με 3-1.

Και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, επιστρέφοντας από το 1-3 ενάντια στους Θάντερ το 2016. Βέβαια, οι πολεμιστές, πληρώθηκαν με το ίδιο νόμισμα στους τελικούς εκείνης της χρονιάς, όταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς οδήγησε τους Καβαλίερς στον απόλυτο θρίαμβο και στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορία τους.

Η λίστα τελειώνει με δύο τέτοιες ανατροπές από 1-3 που έκαναν οι Ντένβερ Νάγκετς απέναντι σε Τζαζ και Κλίπερς αντίστοιχα, στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των playoffs του 2020.

Στις υπόλοιπες 258 σειρές, νικήτρια βρήκε η ομάδα που βρέθηκε να προηγείται με 3-1.

Χιτ – Μπακς 119-114

Οι Μπακς έδειχναν έτοιμοι για το 2-2, αλλά το Μαϊάμι είχε άλλη άποψη. Με τον Τζίμι Μπάτλερ να κάνει ρεκόρ καριέρας με 56 πόντους επέστρεψαν από το -12 στα τελευταία έξι λεπτά, επικράτησαν 119-114 και έκαναν το 3-1 χαλώντας την επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον τραυματισμό του στη μέση. Πλέον η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου δεν έχει περιθώρια λάθους και πρέπει να πάρει τρία σερί ματς αν θέλει να περάσει στα ημιτελικά της Ανατολής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments