Αθλητισμός

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σε ένα “μπρα ντε φερ”, που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σε ένα “μπρα ντε φερ”, που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Ο ένας (Παναθηναϊκός) είναι σαν να βρίσκεται εκεί, για να βάζει και να ασκεί αφόρητη πίεση στον άλλο (ΑΕΚ), σε μία κούρσα τίτλου που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα. Ειδικά μάλιστα σε μία διαδικασία τόσο ψυχοφθόρα όπως τα πλέι οφ, όπου το ένα ντέρμπι διαδέχεται το άλλο

Δίχως συζήτηση, το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στην Ελλάδα. Πέρα από το γεγονός ότι μέχρι πρότινος το διεκδικούσαν 4 ομάδες, οι 2 διεκδικητές που πλέον καθαρά έμειναν στην κούρσα (Παναθηναϊκός και ΑΕΚ), κάνουν το ένα ηχηρό αποτέλεσμα μετά το άλλο. Ο ένας βρίσκεται εκεί, για να βάζει και να ασκεί αφόρητη πίεση στον άλλο, σε μία κούρσα τίτλου που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ξανά. Ειδικά μάλιστα σε μία διαδικασία σαν τα πλέι οφ, όπου το ένα ντέρμπι διαδέχεται το άλλο.

Το βασικό “όπλο” του Παναθηναϊκού σ’ αυτή τη μάχη για το πρωτάθλημα, είναι το πόσο καλά δομημένο σύνολο αποτελεί. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει φτιάξει μία ομάδα που κάνει ακριβώς ό,τι πρέπει στο χορτάρι, προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Και μάλιστα το κάνει με χαρακτήρα πρωταθλητή, γεγονός που αποδεικνύουν και οι μεγάλες νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σε Λεωφόρο και Τούμπα αντίστοιχα. Γι’ αυτό, άλλωστε, το Τριφύλλι είναι πρώτο τις 27 από τις 29 εβδομάδες του πρωταθλήματος, από τον Αύγουστο δηλαδή μέχρι και τα πλέι οφ σήμερα.

Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει ως μεγάλο της “όπλο” το βάθος στο ρόστερ της. Ο Ματίας Αλμέιδα διαθέτει την ευλογία να φέρνει παίκτες από τον πάγκο όπως ο Τσούμπερ και Μάνταλος, οι οποίοι αμφότεροι του έχουν δώσει πολύτιμους βαθμούς. Ακόμα και τώρα που ο Αραούχο τραυματίστηκε σοβαρά, η απουσία του στο Φάληρο δεν φάνηκε ποτέ. Με την Τσούμπερ πλέον από “χρυσή” αλλαγή, να εξελίσσεται σε X-Factor ξεκινώντας ως βασικός. Για να καταλάβει κανείς την ποιότητα της Ένωσης, αρκεί να επισημάνουμε το εξής: Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Super League, ο Φαν Βέερτ δηλαδή, δυσκολεύεται να βρει χρόνο ακόμα και ως αλλαγή στο ροτέισον.

Υπενθυμίζεται, ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κορυφή, από τη στιγμή που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα έχουν ίδια αποτελέσματα και ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, τότε κριτήριο είναι η θέση στην οποία τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια. Και εκεί λοιπόν οι Πράσινοι υπερτερούν, αφού ήταν πρώτοι στην κανονική διάρκεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments