Τεχνολογία

NASA: Εκτοξεύει μικροσκοπικούς δορυφόρους για την παρακολούθηση καταιγίδων

NASA: Εκτοξεύει μικροσκοπικούς δορυφόρους για την παρακολούθηση καταιγίδων

Πηγή Φωτογραφίας: NASA

Συνολικά 4 δορυφόροι θα παρατηρούν τροπικούς κυκλώνες από χαμηλή τροχιά της Γης

Να ενισχύσει την παρακολούθηση καταιγίδων σκοπεύει η NASA με την εκτόξευση δύο ακόμη μικροσκοπικών δορυφόρων CubeSats την ερχόμενη Κυριακή 30 Απριλίου από τη Νέα Ζηλανδία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αποστολή με τον τίτλο «Tropics» που περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις πανομοιότυπους δορυφόρους οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να παρατηρούν τροπικούς κυκλώνες από χαμηλή τροχιά της Γης και να κάνουν παρατηρήσεις πιο συχνά από τους υπάρχοντες δορυφόρους παρακολούθησης καιρού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πρώτοι δορυφόροι σχεδιάζεται να εκτοξευθούν στις 30 Απριλίου (ξημερώματα 1ης Μαΐου στην Ελλάδα), ενώ μια δεύτερη εκτόξευση προγραμματίζεται για τις 15 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις δορυφόροι θα εκτοξευθούν με έναν πύραυλο Rocket Lab Electron.

Στόχος της αποστολής είναι η μελέτη των τροπικών κυκλώνων και η βελτίωση στην κατανόηση των διαδικασιών που προκαλούν γρήγορες αλλαγές στη δομή των καταιγίδων. Το Tropics έχει τη δυνατότητα να παρέχει ωριαίες παρατηρήσεις της βροχόπτωσης, της θερμοκρασίας και της υγρασίας μιας καταιγίδας σε σύγκριση με τις παρατηρήσεις κάθε έξι ώρες των σημερινών δορυφόρων.

Η συχνότερη συλλογή δεδομένων μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να βελτιώσουν τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments