Διεθνή

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον αρχηγό του ISIS που ευθύνεται για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον αρχηγό του ISIS που ευθύνεται για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Πηγή Φωτογραφίας: New York Post

Δεκατρείς Αμερικανοί στρατιωτικοί και δεκάδες Αφγανοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στον βομβαρδισμό καθώς οι ΗΠΑ αποχωρούσαν τον Αύγουστο του 2021

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους που ευθύνεται για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ του Αφγανιστάν, τον Αύγουστο του 2021, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 αμερικανοί στρατιώτες και τουλάχιστον 170 άμαχοι, δήλωσαν τέσσερις ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι την Τρίτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η διοίκηση άρχισε τη Δευτέρα να τηλεφωνεί σε συγγενείς των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην επίθεση για να τους πει ότι ο αρχηγός του τρομοκρατικού πυρήνα του ISIS είχε σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι αναλυτές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ αντιλήφθηκαν στις αρχές Απριλίου ότι ο εγκέφαλος της επίθεσης, τον οποίο αρνήθηκαν να ταυτοποιήσουν, είχε σκοτωθεί σε επιχείρηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Δεν ήταν σαφές εάν οι Ταλιμπάν στόχευαν συγκεκριμένα τον επικεφαλής του ISIS ή σκοτώθηκε σε μία από τις αυξανόμενες επιθέσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι με βάση αναφορές απόρρητων πληροφοριών – πιθανότατα από ηλεκτρονικές υποκλοπές ή συμμαχικές υπηρεσίες κατασκοπείας – οι αναλυτές κατέληξαν με «υψηλή σιγουριά» ότι ο επικεφαλής της επίθεσης στο αεροδρόμιο είχε σκοτωθεί. Αλλά οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό το συμπέρασμα ή άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον υποτιθέμενο θάνατό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments