Οικονομία

Σταϊκούρας: Αυξήσεις μισθών, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών οι προτεραιότητες για τη νέα τετραετία

Σταϊκούρας: Αυξήσεις μισθών, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών οι προτεραιότητες για τη νέα τετραετία
Tη βεβαιότητα ότι η ελληνική οικονομία είναι σε καλύτερο επίπεδο από ό,τι ήταν στο παρελθόν, όπως και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για τα στοχευμένα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ κατά την πανδημική περίοδο μέχρι και σήμερα, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών 

Tη βεβαιότητα ότι η ελληνική οικονομία είναι σε καλύτερο επίπεδο από ό,τι ήταν στο παρελθόν, όπως και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για τα στοχευμένα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ κατά την πανδημική περίοδο μέχρι και σήμερα, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στα πεπραγμένα των τελευταίων τεσσάρων ετών στην ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε εκτενέστερα ο κ. Σταϊκούρας στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Απριλίου, δίνοντας την υπόσχεση ότι η τωρινή κυβέρνηση έχει να κάνει ακόμη περισσότερα την επόμενη τετραετία.

Για οποιαδήποτε απόφαση έχει πάρει η κυβέρνηση, έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε προσεκτικές κινήσεις, οι πρωτοβουλίες μας είναι ρεαλιστικές και απολύτως μελετημένες για την κατεύθυνση που πρέπει να έχουμε, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών. Όσον αφορά στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση αλλά και αυτά που αναμένονται, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «την επόμενη τετραετία θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση των μισθών», ενώ διαμήνυσε ότι θα υπάρξει και περαιτέρω μείωση των φόρων.

«Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, περιορίσαμε σημαντικά τη φοροδιαφυγή, αυξάνουμε το αφορολόγητο όριο, ενώ θα επέλθει και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος υπό την προϋπόθεση για το δεύτερο ότι θα περιορισθεί περαιτέρω η φοροδιαφυγή, πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας αναφορικά.

Ακόμη, για το χρέος, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, μειώνεται λόγω των υψηλών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, ωστόσο χρειάζεται σύνεση, προσοχή υπευθυνότητα. Για το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη, ανέφερε.

Έχουμε πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων και των αντοχών για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Στο μέτωπο του κατώτατου μισθού και σε ερώτηση για το εάν η αύξησή του έχει μελετηθεί και φέρνει αποτελέσματα, είπε: «Έχουμε αποδείξει την τελευταία 4ετία ότι κάνουμε προσεχτικές και μελετημένες κινήσεις. Επιχειρήσεις και τράπεζες δεν πρέπει να έχουν παράπονο από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις για δημιουργία θέσεων εργασίας. Έχουμε πλήρη εικόνα και των δυνατοτήτων και των αντοχών για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Οι πρωτοβουλίες στο πεδίο αυτό είναι κοστολογημένες και ρεαλιστικές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments