Αθλητισμός

ΑΕΚ: Η δύναμη του γκρουπ του Αλμέιδα είναι ικανή να κρατήσει έναν MVP στον πάγκο

ΑΕΚ: Η δύναμη του γκρουπ του Αλμέιδα είναι ικανή να κρατήσει έναν MVP στον πάγκο

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει ανοίξει τόσο πολύ το γκρουπ των παικτών που χρησιμοποιεί ώστε ακόμα και ο καταπληκτικός κόντρα στον ΠΑΟΚ, Γενς Γιόνσον, να μην αποτελεί σίγουρος για το ματς τίτλου της Κυριακής.

Έρχεται ο τελικός των τελικών για την ΑΕΚ, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει τον πρωταθλητή. Ο νικητής θα αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα το οποίο αρκετά δύσκολα θα καλυφθεί στις επόμενες τρεις αγωνιστικές από τον έτερο ανταγωνιστή, καθώς θα έχει μαζί του και την ισοβαθμία.

Στην περίπτωση της ισοπαλίας τα πάντα θα παραμένουν ανοιχτά, θεωρητικά όμως, διότι οι ”πράσινοι” θα έχουν το πάνω χέρι εφόσον επικρατήσουν και στα τρία τελευταία παιχνίδια τους.

Για την ΑΕΚ που μήνα με το μήνα έριξε όλα τα ”κάστρα” τα οποία την είχαν εξαναγκάσει σε αγωνιστική κατάντια τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, είναι πολύ κομβικής σημασίας να δίνει ξανά έναν τόσο σπουδαίο αγώνα που κρίνει τίτλο.

Είναι επίσης ακόμα πιο ενθαρρυντικό για τη συνέχεια και την εξέλιξη αυτής της ομάδας το γεγονός ότι έχει αποβάλλει από τον οργανισμό της την ηττοπαθή νοοτροπία που την ”ισοπέδωσε” τα προηγούμενα έτη.

Έχει φέρει τον εαυτό της σε μία κατάσταση που πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει οπουδήποτε, ασχέτως με το αν τα καταφέρνει πάντοτε ή όχι. Είναι πολύ σημαντικό το να μην εκφράζει τον φόβο της.

Ο Αλμέιδα έχει ανοίξει τόσο πολύ το γκρουπ φέτος, κάνοντας πράξη όλα όσα ανέφερε από το ξεκίνημα της σεζόν για την αναγκαιότητα να είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές ανά πάσα στιγμή έτοιμοι, προκειμένου να δημιουργείται σημαντικό βήμα στη σκέψη του για εκείνους που πρέπει να ξεκινήσουν στο μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Σαφώς υπάρχουν πολλές σταθερές, τουλάχιστον 8-9 ποδοσφαιριστές είναι δεδομένο ότι θα παραταχθούν στο αρχικό σχήμα.

Η πιθανή θυσία ενός MVP στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ:

Ο βαθμός της επιτυχίας του συγκεκριμένου προπονητή πάνω στο αντικείμενο του απέναντι στον Παναθηναϊκό, είναι πολύ πιθανό ο πολυτιμότερος παίκτης της αμέσως προηγούμενης αναμέτρησης, του εμφατικού θριάμβου με 4-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ να μην συμπεριληφθεί στην αρχική ενδεκάδα.

Αναφορά γίνεται για τον Γενς Γιόνσον, ο οποίος πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό παιχνίδι απέναντι στον ”Δικέφαλο του βορρά”, δικαίως αναδείχθηκε MVP του αγώνα καθώς πέραν της πληθωρικής δουλειάς σε όλους τους τομείς του γηπέδου είχε τις δύο ασίστ στα πρώτα δύο τέρματα της ομάδας

Ωστόσο προφανώς στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν βασικός για να ξεκουραστεί ο έτερος αμυντικός χαφ της ομάδας, Νταμιάν Σιμάνσκι.

Εκείνος δηλαδή που κατά πολλούς, ήταν με τη σειρά του ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στην επίσης επιβλητική εκτός έδρας νίκη της περασμένης Κυριακής επί του Ολυμπιακού. Ο τακτικός ”δρόμος” που ακολουθεί ο Αλμέιδα στα τελευταία παιχνίδια, μας δείχνει ότι στο αρχικό σχέδιο του χωράει μόνον ο ένας από τους δύο.

Δύσκολη αποτελεί η τελική κατάληξη των επιλογών του:

Βέβαια υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να διαφοροποιήσει το σκεπτικό ώστε να τους έχει και τους δύο μαζί, όπως σε μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτό θα έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την επιθετική νοοτροπία που εμφανίζει η ΑΕΚ στα πλέι οφς και αυτή εξασφαλίζεται με την παρουσία του Πινέδα δίπλα στον κόφτη της ομάδας.

Η ”φουριόζικη” νοοτροπία πρωταθλητή που έχει περάσει ο Ματίας Αλμέιδα:

Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου ο Αργεντινός τεχνικός γύρισε το ”διακόπτη” μιας ελαφριάς συντηρητικότητας που διακατείχε την ΑΕΚ κατά το Φεβρουάριο και το Μάρτιο για να παρουσιάσει ένα σύνολο ακόμα πιο επιθετικό, έχοντας προφανώς στα υπόψιν ότι με αυτόν τον τρόπο η ομάδα θα έχει περισσότερες πιθανότητες φτάνοντας στην πηγή να πιει και νερό.

Η εικόνα της ομάδας στα προηγούμενα δύο ντέρμπι με αυτό το τρικ, το οποίο εν πολλοίς θυμίζει την προ Μουντιάλ ΑΕΚ, φαίνεται να είναι πιο άρτια και πιο ταιριαστή στη σκέψη που έχουν αποκτήσει πλέον οι ποδοσφαιριστές της.

Οπότε η θυσία ενός εκ των δύο εξαιρετικών κεντρικών χαφ της, παύει επί της ουσίας να είναι ένα δίλημμα που να αφορά στην τακτική προσέγγιση, αλλά παρά μόνο στο ποιος εκ των δύο θα πρέπει να είναι βασικός την Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments