Αθλητισμός

Ο Big Sofo έκανε ντεμπούτο με τον Ιόνιο Κέρκυρας

Ο Big Sofo έκανε ντεμπούτο με τον Ιόνιο Κέρκυρας
Ντεμπούτο στα playoffs της ΕΣΚΑΒΔΕ με τον Ιόνιο Κέρκυρας έκανε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης

Σοφοκλής Σχορτσανίτης επέστρεψε στη δράση μετά τις 18 Ιανουαρίου του 2020. Ο πρώην διεθνής σέντερ έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον Ιόνιο Κέρκυρας, στον οποίο υπέγραψε τον Μάρτιο με στόχο να βοηθήσει στη διεκδίκηση της ανόδου στην Γ’ Εθνική. Συμμετείχε στον πρώτο αγώνα των playoffs της ΕΣΚΑΒΔΕ με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα από την αήττητη φέτος ΑΕ Δόξα Πύρρου με 78-61.

Ο Big Sofo, που τον Ιούνιο κλείνει τα 38, έδειξε μακριά από τον καλό εαυτό του και σημείωσε μόλις έναν πόντο με μία βολή. Μπήκε στο ματς στα 3:54 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου καταχειροκροτούμενος από όλο το κοινό, που αναγνωρίζει την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Για τους ηττημένους απουσίαζαν οι βασικοί Χονδρογιάννης και Νεδέλκος.

ΑΕ Δόξα Πύρρου-Ιόνιος Κέρκυρας 78-61 Δεκάλεπτα: 27-17, 42-38, 60-47, 78-61 Δόξα Πύρρου Άρτας (Παππάς): Ιωαννίδης 14(2), Γυφτοκώστας 11(3), Τσατάλας 23(2), Βασιλείου, Δόνος 8(1), Μάνθας 2, Μπάλλας 8, Θώδης 12(1) Ιόνιος (Μακρής): Τσιτσές 4, Θωμαΐδης 10, Γεωργακόπουλος 2, Μπακιρτζής 6(1), Σούκερας 4, Παπαδόπουλος 5, Σχορτσιανίτης 1, Μαγκανάς 17(2), Μασλαρινός 12(4)

Δείτε τον αγώνα, με την είσοδο του άλλοτε διεθνή σέντερ στο παρκέ να συμβαίνει στο 19:02 του VIDEO:

Την περίοδο 2006-2007, μετά από την εντυπωσιακή του απόδοση στο Μουντομπάσκετ συνέχισε στον Ολυμπιακό δημιουργώντας την προσδοκία ότι θα ήταν πλέον ένας από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης, όμως εμφανίστηκε αδιάφορος για την εξέλιξή του και υπέρβαρος με αποτέλεσμα να έχει μια μέτρια σεζόν. Τα χειρότερα δεν άργησαν να έλθουν και πριν από την έναρξη της σεζόν 2007-2008 το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού, αφού διαπίστωσε πως εξακολουθούσε να είναι υπέρβαρος (180 κιλά), του ανακοίνωσε πως αν δεν επανέλθει σε μια φυσιολογική φυσική κατάσταση δεν κινδυνεύει μόνο η σταδιοδρομία του, αλλά και η υγεία του.

Εξαιτίας της άρνησής του να μεταβεί σε κλινική αδυνατίσματος στην Ελβετία, ο Ολυμπιακός αποφάσισε, το Δεκέμβριο του 2007, τη διακοπή συμβολαίου του «Big Sofo». Ο ίδιος ο παίκτης, δήλωσε ότι ουδέποτε αρνήθηκε να πάει στην Ελβετία για το εν λόγω θέμα υγείας. Τελικά, ύστερα από ώριμη σκέψη του ίδιου, σε συμφωνία με τους παράγοντες της ομάδας, για το καλό του και ύστερα το καλό της ομάδας, αποφάσισε να μεταβεί στο ανωτέρω κέντρο στις αρχές Ιανουαρίου του 2008.

Ο Σχορτσιανίτης δέχτηκε τελικά να αναχωρήσει για την Ελβετία και το συμβόλαιό του διακόπηκε. Επέστρεψε τελικά στο ρόστερ του Ολυμπιακού και αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες απουσίας στον τελευταίο αγώνα της κανονικής σεζόν του πρωταθλήματος 2007-2008. Έδωσε κανονικά το παρόν και στα playoff, όπου η παρουσία του βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό στην πορεία του μέχρι και τους τελικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments