Διεθνή

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ προβλέπει παράταση των συγκρούσεων στο Σουδάν

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ προβλέπει παράταση των συγκρούσεων στο Σουδάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Παράταση των ένοπλων συγκρούσεων στο Σουδάν προβλέπει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες.

Παράταση των ένοπλων συγκρούσεων στο Σουδάν προβλέπει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες. Αυτή η εξέλιξη θα οφείλεται στο γεγονός ότι και οι δύο πλευρές έχουν να επιδείξουν κέρδη από τις εμφύλιες συρράξεις.

Συγκεκριμένα, οι  ΗΠΑ αναμένουν ότι «οι μάχες μεταξύ των δύο στρατιωτικών αρχηγών στο Σουδάν πιθανότατα δεν θα σταματήσουν καθώς κανένας από τους δύο δεν έχει κανένα κίνητρο να επιδιώξει την ειρήνη», δήλωσε η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Άβριλ Χέινς.

«Οι μάχες στο Σουδάν μεταξύ των Σουδανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης είναι, εκτιμούμε, πιθανόν να παραταθούν καθώς και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν στρατιωτικά και έχουν λίγα κίνητρα για να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε η Χέινς σε ακρόαση στη Γερουσία.

«Και οι δύο πλευρές αναζητούν εξωτερικές πηγές υποστήριξης, οι οποίες, εάν επιτύχουν, είναι πιθανόν να εντείνουν τη σύγκρουση και να δημιουργήσουν μεγαλύτερες δυνατότητες για προκλήσεις διάχυσης στην περιοχή», συμπλήρωσε η ανώτατη κρατική αξιωματούχος.

Η Α. Χέινς, η ανώτατη αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, είπε ότι οι μάχες έχουν επιδεινώσει τις ήδη άθλιες ανθρωπιστικές συνθήκες, «αυξάνοντας το φάσμα των μαζικών ροών προσφύγων και των αναγκών βοήθειας στην περιοχή».

Οι μάχες συνεχίστηκαν στο Χαρτούμ για 20η συνεχόμενη ημέρα την Πέμπτη, μετά την αποτυχία της τελευταίας εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments